Capcito

Capcito erbjuder lån till företag

För tillväxt, svackor och allt däremellan. Capcito är schysst finansiering för företag. De hjälper er oavsett om ni behöver pengar idag eller en långsiktig likviditetspartner för framtiden. Capcito är godkända av Finansinspektionen, samt är delägda av SEB och Collector.

Under de senaste tre åren har mer än hälften av alla små- och medelstora bolag i Sverige sökt finansiering. Det är inte så konstigt. För om företagare är motorn i ekonomin så är finansiering det bränsle som behövs för att starta, gasa och ta sig förbi hinder som dyker upp under resans gång.

Tyvärr har det varit svårt att få hjälp. Banker har prioriterat större bolag som är enskilt lönsammare och samtidigt ignorerat ny smart teknik som förenklar och förbättrar. Utmanare har visserligen tagit sikte på mindre företag, men ofta på bekostnad av transparens och schyssta villkor.

Till slut bestämde Capcito sig för att göra något åt saken med en tjänst som stöttar företagare när de behöver det som mest. För Capcito är det nämligen glasklart: en motor utan bränsle funkar inte, och en värld utan företagare är en sämre värld.

Som tur är finns det fler som tror på bättre företagsfinansiering. Capcito är stolta över att ha SEB, Collector, Schibsted och Ventech som delägare.

Information om Capcito

Lånebelopp: 1 000 kr - 300 000 kr

Löptid: 3 mån - 2 år

Ränta: 0,8% - 4,0%

Capcitos erbjudande

Capcito erbjuder flexibla krediter till företagare över nätet och du kan tryggt och enkelt låna upp till 300 000 kronor utan säkerhet i bolaget.

Capcito står under Finansinspektionens tillsyn och följer god kreditgivningssed. Säkerheten är densamma som hos Sveriges banker. På så sätt kan du känna dig helt trygg när du lånar pengar hos Capcito Företagslån. Du behöver inte oroa dig för dolda avgifter eller bindningstider. Det enda du betalar är ränta och amortering på lånet.

Månadskostnaden för din företagskredit är fast vilket betyder att ditt företag betalar samma summa varje månad. Avbetalningstiden är flexibel och ligger på mellan 3-24 månader. Du väljer själv hur snabbt du vill betala av lånet och betalar bara ränta på din aktuella skuld.

Innan du gör din låneansökan kan du ta reda på hur stort låneutrymme du har tillgång till. Detta gör du enkelt på hemsidan och lånelöftet får du inom 30 sekunder. Det enda du behöver göra är att koppla ditt bokföringsprogram till Capcito så att din försäljning i realtid kan analyseras. På så vis slipper du kreditprövning hos UC som grundar sig på gamla bokslut.

Med andra ord baseras låneutrymmet på hur det går för ditt företag idag. På så vis får långivaren en mer rättvis bild av hur det går för dig och ditt företag. För att din ansökan ska beviljas behöver ditt företag vara tillräckligt kreditvärdigt, ha en omsättning och du måste vara minst 18 år gammal. När din ansökan har beviljats så har du pengarna på kontot inom 24 timmar – enklare än så blir det inte!

Är Capcito Företagslån rätt för dig?

  • Få ett lånelöfte direkt, snabbt och smidigt utan säkerhet
  • Rättvist och aktuellt: ditt erbjudande baseras på försäljningen just nu, inte gamla bokslut
  • Fast månadskostnad och inga dolda avgifter
  • Signera tryggt och säkert med BankID

Så här ansöker man om lån hos Capcito

Gå in på Capcitos hemsida och få ett schysst pris på några minuter.Få en gratis offert genom att svara på några frågor om ert företag. Kopplar ni ert affärssystem kan ni få ett ännu bättre erbjudande.

Personliga erbjudanden och säg hejdå till oschyssta villkor, långa bindningstider och krångliga krav. Tack vare smart teknik och realtidsdata kan även företag med historiskt svagare resultat få tillgång till ett flexibelt företagslån.

Capcito ger besked och utbetalning inom 24 timmar. De är snabba på att hantera ansökningar och vid godkänd ansökan sker utbetalning redan inom 24 timmar. Ni väljer själva vem eller vilka som är borgensmän. 

Med Capcito blir det mindre risk och krångel. Amortering sker på veckobasis, vilket återbetalar lånet snabbare och sänker era räntekostnader. Ni kan dessutom betala tillbaka lånet när ni vill utan extra kostnad.

Vanliga frågor om Capcito

Hur fungerar Företagslån hos Capcito?

Företagslån är ett enkelt och snabbt finansieringsalternativ som anpassar sig efter ert företag – oavsett om ni vill låna pengar för att växa eller för att täcka oförutsedda kostnader. Flexibelt, smidigt och tryggt!

Hur får man en offert?

Att få en offert tar bara en minut. För att få ert unika erbjudande ställer Capcito några enkla frågor för att lära känna ert företag lite bättre. Capcito analyserar sedan er försäljning för att kunna ta fram ett schysst erbjudande på några minuter, oavsett om ni behöver pengar idag eller löpande likviditet över en längre period. 

Vad är villkoren?

Ett företagslån hos Capcito innehåller inga dolda avgifter som t.ex uppläggningsavgifter eller aviavgifter. Det enda som ni betalar är räntan.
Maximal löptid på våra lån är 24 månader
Det kostar ingenting att lösa lånet i förtid.
Lånet återbetalas veckovis via autogiro (det gör att totala räntekostnaden blir lägre).
För att kvalificera sig för ett företagslån krävs att bolaget funnits minst 4 månader, inte har skuldsaldo hos Kronofogden och att det finns en fysisk person som kan teckna en borgensförbindelse.

Måste man koppla företagets affärssystem? 

Nej, men genom att koppla ditt affärssystem kan Capcito skapa ett schysstare erbjudande som baseras på er aktuella försäljning. Det ger alltså ofta ett större låneutrymme och ett lägre pris. Dessutom sparar ni tid på administration, eftersom lånet då kan bokföras automatiskt.

Varför ska man välja Capcito Företagslån istället för att låna hos banken?

Capcito Företagslån är bra om ni vill ha snabb finansiering baserat på er aktuella försäljning och intjäningsförmåga, utan att behöva ställa ut fakturor. Banken bedömer generellt historisk företagsdata framför aktuell, vilket kan göra det svårt för företagare att få tillgång till schysst finansiering.

Vad innebär personlig borgen?

Med personlig borgen menas att en eller flera personer går in som säkerhet för betalning i det fall företaget inte lyckas återbetala lånet. I extrema fall kan alltså denna eller dessa personer bli personligt betalningsskyldiga om företaget inte klarar av att återbetala lånet.

Grundkrav hos Capcito

Ränta: 0.8 – 4 %

Uppläggningsavgift: 0 kr

Lägsta lånebelopp: 1 000 kr

Högsta lånebelopp 300 000 kr 

Min-/max låneperiod: 3 – 24 mån 

Åldersgräns: 18 år

Direktutbetalning: Ja

Betalningsanm. ok: Nej

Utan UC: Ja

Ansök med BankID: Ja

Företaget ska ha omsättning

Ansökan med BankID

Företaget kreditvänligt

Kunna koppla ditt bokföringsprogram till Capcito (tex Visma, Fortnox) underlättar

Låneexempel: Låna 50 000 kr i 12 månader. 5 900 kr i total räntekostnad (snitt 493 kr/månad), totalt att betala 55 900 kr.

Om Capcito

Capcito föddes ur investeraren Michael Hansens frustration över hur tidskrävande det var att fixa tillväxtfinansiering till sina bolag. Tillsammans med Mattias Axlind skapade han den första versionen av Capcitos finansieringsprodukt, med tidig förstärkning av Henrik Dyberg och Niklas Möller.

2017 gick SEB Venture Capital och Collector Ventures in med sammanlagt 20 miljoner – och tecknade även avtal för kreditlinor, det vill säga de pengar som Capcito lånar ut till företagare. Sommaren 2019 klev även Schibsted Growth och Ventech in som delägare i samband med en Serie-A runda på 74 miljoner kronor.

Om Capcitos teknik

Capcitos molnbaserade plattform för företagslån och fakturafinansiering kan erbjudas som en SaaS lösning, och kräver integration mot API:er från licenstagaren. Plattformen kan även erbjudas som en ‘white label’ och genom kommersiella partnerskap, vilket innefattar en mer begränsad insats från licenstagaren eller partnern.

För att kunna erbjuda en hög grad av automatisering och riskbedömning nyttjas realtidsdata från bokförings- och faktureringsprogram, transaktionsdata från bank kombinerat med en rad externa datakällor. Realtidsdatan möjliggör erbjudanden till kunden inom sekunder samt en mer korrekt prissättning och riskhantering över tid. 

Capcitos plattform har fram till idag analyserat drygt 1,1 miljoner fakturor.

Kundtjänst

E-post: [email protected]

Telefon: 010-157 80 00

Öppettider

Mån-Fre: 08:00-18:00

Lör-Sön: Stängt

Adress

Capcito Finance AB
BOX 7527
103 92 Stockholm

Org.nr: 559001-5185