CapitalBox

CapitalBox hjälper företag med lån

CapitalBox har kontor i Stockholm, Helsingfors, Vilnius, Liverpool, Perth och Köpenhamn, och det är vår uppgift är att hjälpa små företag i Sverige att klara av sina ekonomiska åtaganden.

CapitalBox är en division i Ferratum Group, ett ledande europeiskt finansinstitut. Ferratum Group är noterad på Frankfurtbörsen och har kontor i över 24 länder världen över. Ferratum Business har funnits på marknaden sedan 2005.

Vi inser att ditt företag snabbt förändras och att sedvanliga banklån ofta är för komplicerade eller för långsamma för att lösa dina problem. Vi grundade CapitalBox för att kunna förse småföretagare med det rörelsekapital de behöver när de behöver det.

Vi använder både den senaste tekniken och välutbildade lånespecialister i syfte att godkänna affärslån snabbare och oftare – allt utan krav på säkerhet, intervjuer eller formulär.

Vi erbjuder företagslån till företag över hela landet och vi hjälper både små och mellanstora företag att finansiera företagets utveckling och underhåll.

CapitalBox hjälper både nystartade och väletablerade företag. Ett företagslån från CapitalBox gör det möjligt att bland annat köpa ny utrustning, anställa ny personal, öka lagret eller utöka den fysiska verksamheten.

Information om CapitalBox

Lånebelopp: 20 000 kr - 2 000 0000 kr

Löptid: 1 mån - 2 år

Ränta: 1% - 2,9%

CapitalBox erbjudande

De senaste åren har efterfrågan på företagslån ökat och många låntagare vill även att processen ska gå fort. För att kunna tillgodose kundernas önskemål använder sig Capitalbox av välutbildade lånespecialister och den senaste tekniken. Målet är att erbjuda så snabba företagslån som möjligt. Bolaget vill även kunna låna ut pengar till så många låntagare som möjligt. För att lyckas med det har man ganska lätta lånekrav i jämförelse med en del andra konkurrenter. Dessutom är alla lån utan säkerhet och kräver inga långa formulär som låntagaren behöver fylla i.

Capitalbox har en hemsida som påminner om konkurrenternas. Det första du möts av på hemsidan är en knapp som tar dig till ansökningssidan där du fyller i önskat lånebelopp och övrig information om dig och ditt företag. Att ansöka om ett lån är väldigt enkelt och det framgår tydligt vilken typ av information som efterfrågas. Det tar inte längre tid än 5 minuter att ansöka om ett lån. Precis som hos de flesta konkurrenterna signerar du låneansökan med Bank-ID.

I samband med din ansökan tas en kreditupplysning på både dig och ditt företag via UC.

Inom ett dygn återkommer Capitalbox med ett erbjudande som du får ta ställning till. Räntan sätts individuellt. Capitalbox Företagslån använder sig av ett räntespann på 1 – 2,9 procent, vilket anses vara mycket bra. Utöver räntan tillkommer en uppläggningsavgift på cirka 3 procent av lånebeloppet.

Kan jag förtidslösa företagslånet?

Ja, det går att lösa ditt företagslån hos Capitalbox i förtid. Det kostar ingenting att lösa lånet utan du betalar bara för den tiden du haft lånet.

Behöver jag säkerhet för att ta ett lån? 

Nej, Capitalbox erbjuder företagslån helt utan säkerhet. Däremot måste du gå i personlig borgen för att få låna. Genom att du går i personlig borgen står du som ansvarig för lånet om företaget inte skulle kunna betala det. 

När betalas uppläggningsavgiften? 

Uppläggningsavgiften tas ut i samband med att Capitalbox för över företagslånet till ditt företagskonto.

Är låneerbjudandet bindande? 

Nej, det erbjudande du får presenterat för dig är inte bindande. Om det inte passar dig eller om du hittar ett billigare företagslån kan du välja att tacka nej.

CapialBox grundkrav

  • Företaget verksamt i minst 6 månader
  • Minst 450 000 kr i årlig omsättning
  • Ägarna bosatta i Sverige
  • Separat företagskonto 
  • Företaget registrerat i Sverige

Räntor och avgifter

Ränta  1 – 2.9 %

Uppläggningsavgift  3 %

Lägsta lånebelopp  20 000 kr

Högsta lånebelopp  2 000 000 kr

Min-/max låneperiod  1 – 36 mån

Betalningsanm. ok  Nej

Utan UC  Nej

Ansökan med BankID  Ja

Låneexempel: 50 000 kr i 1 år. Eff. ränta 6,4%. Kostnad 4 201 kr/mån. Totalt 51 657 kr.

Kundservice

Kundtjänst

Mån – fred 09.00 – 17.00

Lör – sön stängt

Telefon: 020 – 018 00 20

E-post: [email protected]

Adress

Capitalbox Företagslån

Wennerbergsgatan 10

112 58 Stockholm