Apex Finans

Apex Finans erbjudande

Apex Finans är en låneförmedlare som är en del av en större finansiell grupp som heter Neowire LLC. Moderbolaget har flera andra låneförmedlare däribland LendingWire och FoxyKredit.

Apex Finans har sitt säte i Colorado USA, vilket är ovanligt när det gäller finansiella tjänster som vänder sig till svenska låntagare. Det är dock helt i sin ordning och du lånar ju ändå inte pengar av Apex Finans, det gör du hos den långivare du eventuellt väljer ut och de är från Sverige.

Apex Finans är egentligen en jämförelsesajt. Det som händer efter att du fyllt i alla efterfrågade uppgifter och dina önskemål är att du får fram flera förslag på långivare. Sedan måste du själv göra ansökan hos dem.

Apex Finans förmedlar lån på 5 000 - 500 000 kr med en löptid på 1 – 15 år. De är låneförmedlare. Efter att du har fyllt i formuläret får du fram ett antal långivare som passar dina önskemål och sedan får du ansöka hos dessa på egen hand. 

Information om Apex Finans

Lånebelopp: 5 000 - 500 000 kr

Ränta: 2,95% - 29,90%

Uppläggningsavgift:

Antal kreditgivare: 17 st

Fakta om Apex Finans samarbetspartners

 • Lånebelopp 5 000 - 500 000 kr
 • Avbetalningstid: 1 – 15 år
 • Pengar på kontot. Vissa samarbetspartners ser till att låntagaren får lånet direkt medan andra tar flera dagar på sig
 • Årsränta 2,95% - 29,90%, effektiv ränta 2.99 – 34.36%.
 • Apex tar inte betalt för sin tjänst, men de flesta av deras samarbetspartners har en uppläggningsavgift och ibland aviavgifter
 • Vissa långivare tar UC, andra inte
 • Lån med BankID

Fördelar med Apex Finans

 • Stort intervall mellan belopp att låna
 • Använder inte UC vid lägre lånebelopp
 • Möjlighet att samla dina dyra lån och krediter

Nackdelar med Apex Finans

 • Lite information på deras hemsida  
 • Ansökan kan få oss att tro att vi är hos en långivare

Krav för att få låna hos Apex Finans

 • Inkomstkravet är att sökande ska ha en inkomst från en anställning eller pension
 • Lånesökande ska vara bosatt och folkbokförd i Sverige
 • Ålderskravet för sökande är att man är minst 18 år gammal

Ansök om ett privatlån eller smslån hos Apex Finans

Det är enkelt att låna hos Apex Finans eftersom deras hemsida är tydlig på att visa hur man går tillväga. Vilket gör det ännu lättare att ansöka om att få låna pengar. Du anger helt enkelt önskad lånesumma, vilken är från 5 000 - 500 000 kr, och sedan fyller du i resterande uppgifter. Beroende på vilken lånesumma du väljer kommer en kreditupplysning att ske. När du har skickat iväg din låneansökan och en kreditupplysning har gjorts kommer Apex Finans skicka vidare detta till sina långivare. Du får sedan själv välja vilket låneerbjudande du vill gå vidare med. Utöver räntan betalar du en uppläggningsavgift på 495 kr samt eventuellt en aviavgift varje månad på 35 kr.

Samla dina lån och få en lägre månadskostnad hos Apex Finans

Genom att samla dina gamla lån och krediter, som dessutom kan vara väldigt dyra, kan du spara pengar varje månad. Detta eftersom du kan slå ihop mindre lån och krediter till ett enda lån vilket oftast leder till en lägre ränta. Din månadskostnad blir därför lägre. Du får då också bättre kontroll och en bättre översikt över din ekonomi. Apex Finans hjälper dig även om du behöver refinansiering eller ett omstartlån.

Kundservice och öppettider hos Apex Finans

Apex Finans kundservice når du enklast via e-post. Tveka inte att höra av dig om du har funderingar eller frågor. Öppettiderna som gäller finns det tyvärr ingen information om. Men om du mailar dem, så lär du med största sannolikhet få svar under helgfria vardagar mellan kl 09:00 till 18:00.

Vårt omdöme om Apex Finans

Vi kan rekommendera Apex Finans trots att de är nya på den svenska marknaden. Det är ett  stort intervall från lånebeloppen 5 000 - 500 000 kr, vilket gör att det finns ett lån som kan passa för alla. Dessutom godtar de att lånesökande har tidigare betalningsanmärkningar på mindre lånebelopp. Lägsta ålder för låntagare är 18 år. Den enda nackdelen är att informationen på deras hemsida är lite väl kort.

Apex Finans samarbetar med 17 kredit-/ långivare och låneförmedlare

När det gäller långivare samarbetar de med Viiga Lån, Tando, Pengino, Vivus, DayPay, Spargo Finans, PayMark Finans, Klicklån och Thorn Finans och låneförmedlarna är Lendo, Advisa, Freedom Finance, Zmarta, AXO, Ferratum, Creditti.

Hur kan man komma i kontakt med Apex Finans?

Om man har några frågor som gäller företaget i sig eller de lån som de erbjuder kan man kontakta företaget. Man kan nå dem via e-post ([email protected]). Innan man kontaktar företaget kan man läsa igenom informationen som finns på deras hemsida för att se om man hittar svaret på sin fråga där.