Aros finans

Aros Finans hjälper dig att jämföra lån

Aros Finans är en ny låneförmedlare på den svenska marknaden som hjälper privatpersoner att hitta lån som passar deras individuella förutsättningar. Aros Finans är ett danskt bolag som finns både på den svenska och norska marknaden. Aros Finans är en del av Axo Finans och Response Finance ApS som funnits sedan 2011. Aros Finans huvudsakliga uppgift är inte att själva låna ut pengar utan att, genom lånejämförelse, hjälpa privatpersoner hitta det mest fördelaktiga lånet.

Aros Finans erbjudande

Tillsammans med jämförelsetjänsten Axo Finans samarbetar de idag med 17 olika banker och långivare. Bland dessa finns Santander Bank, Norwegian Bank, Frogtail och Wasa Kredit. Låneförmedlingen är gratis och genom en enda ansökan kan du som kund få jämförelsedata från flertalet banker. Denna ansökan är inte bindande förrän du valt ett av alternativen och skrivit under lånekontraktet. På så sätt kan du enkelt jämföra lån utan några förbindelser.

Deras verksamhet är onlinebaserad. Detta gör att även ansökningsprocessen sker digitalt. Ansöker du på en vardag kan du från Aros Finans få ett lånebesked samma dag. Du kan låna från 5 000 kronor upp till 600 000 kronor med en längsta amorteringstid på 18 år. Aros Finans kan erbjuda en individuell ränta satt mellan 2,95 % – 24 % och en effektiv ränta satt från 3,7 % upp till 26,9 %. Du som potentiell låntagare har möjlighet att påverka vilken ränta du får genom att uppvisa en god kreditvärdighet.

Fördelar med Aros Finans

  • Du kan få upp till 17 olika erbjudanden
  • Låna upp till 600 000 kr utan säkerhet
  • Helt kostnadsfritt utan förbindelse

Nackdelar med Aros Finans

  • Godkänner inte att skulder eller betalningsanmärkningar finns hos Kronofogden
  • Inkomst på minst 120 000 kronor per år

Information om Aros finans

Lånebelopp: 5 000 - 600 000 kr

Ränta: 2,90% - 24,00%

Uppläggningsavgift: 495

Antal kreditgivare: 17 st

Aros Finans har utgått och går inte längre att använda. Men vi hjälper dig att hitta en annan kreditgivare.

Så här ansöker man om lån hos Aros Finans

Aros Finans erbjuder en enkel och smidig process på sin hemsida. Skicka in din ansökan genom deras hemsida. Specificera vilket belopp du önskar låna och ange dina personliga uppgifter. För din säkerhet används BankID där du identifierar och verifierar att du är rätt person. Eftersom Aros Finans har 17 kreditgivare så innebär det väldigt hög chans att få låneerbjudanden. 

Aros Finans tar endast en kreditupplysning hos UC och därefter skickas din ansökan vidare till 17 olika kreditgivare. Svarstiden varierar mellan kreditgivarn. Inom en till tre arbetsdagar har du fått svar från alla kreditgivare.

Eftersom Aros Finans är en registrerad låneförmedlare hos Upplysningscentralen tas det endast en UC och det blir endast en ansökan som registreras trots att du få upp till 17 olika låneerbjudanden. Det är därför det har blivit mycket populärt att använda sig av Aro Finans då det är positivt för låntagaren att det endast är en UC som registreras.

Så fort du har fått ett låneerbjudande kan du välja att skriva på lånehandlingarna. Kort efter att du signerat lånehandlingarna betalas lånet ut, normalt sett brukar lånet betalas ut de närmaste dagarna.

Aros Finans har 17 olika kreditgivare

Aros Finans jämför upp till 17 olika banker och långivare på en och samma gång. Det är bland andra Santander Bank, Norwegian Bank, Frogtail och Wasa Kredit. Dessutom är det gratis för dig som kund. Ytterligare fördelar är att räntan sätts individuellt, något som blir allt vanligare idag. Till grund ligger din kreditvärdighet som sammanfattar din personliga ekonomi utifrån inkomster och skulder. En hög kreditvärdighet ger dig troligtvis en fördelaktig ränta. Höga villkor för att kunna ansöka om lån vittnar om att Aros Finans tar sin roll som kreditförmedlare mycket seriöst.

Grundkrav hos Aros Finans

  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 120 000 kronor per år
  • Lägsta ålder 24 år 
  • Inga skulder eller betalningsanmärkningar hos Kronofogden

Räntor och avgifter

Ränta och eventuella avgifter som tas ut är olika beroende på vilken kreditgivare du väljer att låna hos. Din ansökan skickas ut till de kreditgivare som bäst matchar din profil.

Ränta   2.9 – 24 %

Uppläggningsavgift   495 kr

Lägsta lånebelopp  5 000 kr

Högsta lånebelopp 600 000 kr

Min-/max låneperiod  1 – 18 år

Åldersgräns  24 år

Direktutbetalning  Nej

Betalningsanm. ok  Nej

Utan UC  Nej

Ansökan med BankID  Ja

Fakta om Aros Finans

Aros Finans är en del av Axo Finans och Response Finance ApS som funnits sedan 2011. Dess huvudkontor är beläget i Århus, Danmark. De står under tillsyn av den svenska Finansinspektionen som säkerställer att deras verksamhet är laglig. Företaget har en kundtjänst som är öppen varje dag mellan klockan 09.00 fram till klockan 16.00.

Kundservice

[email protected]

[email protected]

Adress

Aros Finans
Ryesgade 9,
3. sal DK-8000 Århus C.
CVR: 33579829

Frågor och svar

Hur kan det vara gratis att jämföra lån hos Aros Finans?

Aros Finans hjälper banker och kreditgivare att skaffa nya kunder. Du väljer enkelt den kreditgivare som du tycker ger dig bäst erbjudande och kreditgivaren får en ny kund. Aros Finans får provision från den kreditgivare som du slutligen väljer. På så vis kan Aros Finans vara gratis för dig som kund. En ansökan hos Aros Finans är inte bindande vilket innebär att du när som helst innan du skrivit på kan välja att inte fullfölja.

Kan man ansöka om lån trots betalningsanmärkning?

Nej. Aros Finans har i det fallet inga kreditgivare som du kan låna pengar av, om du har betalningsanmärkningar eller skuld hos Kronofogden.

Tas det endast en kreditupplysning när jag jämför lån via Aros Finans?

Ja, eftersom Aros Finans är en registrerad låneförmedlare tas det endast en kreditupplysning som alla kreditgivare får dela på.