Axo finans

Axo Finans jämför lån åt dig

Axo Finans är en låneförmedlare som samarbetar med flera av marknadens bästa banker och långivare. Axo Finans uppgift är att hjälpa dig som kund med din låneansökan som de förmedlar till alla sina samarbetspartners. Eftersom räntan kan variera stort mellan olika banker är det viktigt att du får den behandlad hos så många som möjligt innan du bestämmer dig. Efter någon timme återkommer Axo Finans med det bästa erbjudandet som blev presenterat för dem. Räntan som erbjuds är individuell och presenteras först i samband med låneerbjudandet. Du väljer själv om du vill acceptera erbjudandet eller ej, att ansöka genom Axo Finans är inte bindande. Du får svar redan samma dag.

Information om Axo finans

Lånebelopp: 5 000 - 600 000 kr

Ränta: 2,95% - 26,00%

Uppläggningsavgift: 0-495 kr

Antal kreditgivare: 31 st

Axo finans erbjudande

Om du vill ta ett lån, men varken har tid eller lust att jämföra långivare, kan du låta Axo Finans göra det jobbet åt dig. På Axo Finans förmedlar de privatlån, alltså lån utan något krav på att du har en säkerhet för lånet. Axo Finans hjälper dig att hitta lånet med bäst ränta och upplägg för dig bland alla banker och långivare som Axo Finans samarbetar med. Oftast kan de svara redan samma dag du ansöker.

När du ansöker om att låna pengar tar långivaren en kreditupplysning på dig för att kolla dina möjligheter att betala tillbaka lånet. En kreditupplysning kallas ofta en UC, eftersom de flesta större långivare i Sverige tar den hos företaget Upplysningscentralen AB (UC). För varje låneansökan du gör tas en kreditupplysning, och ju fler sådana du gör i ditt namn, desto sämre lånevillkor kommer du tyvärr att få. En stor fördel med att ansöka om lån via Axo Finans är att Axo Finans bara tar en UC på dig, eftersom de skickar din ansökan till många olika långivare samtidigt. Det betyder att du med en enda ansökan kan få flera olika låneerbjudanden, utan att behöva oroa dig för sämre lånevillkor i framtiden.

Axo Finans är en låneförmedlare för privatpersoner som söker privatlån mellan 5 000 kr – 600 000 kr. Eftersom Axo Finans har 31 olika kreditgivare ökar du dina möjligheter att få ett bra låneerbjudande. Alla privatlån via Axo Finans tas utan säkerhet. Eftersom Axo Finans är en låneförmedlare med 31 olika kreditgivare innebär det ett stort urval av olika kreditgivare. Om du redan har fler lån, bör du ansöka om ett högre belopp så att du kan få ett nytt lån och därmed slå ihop flera mindre lån till ett privatlån.

Så här ansöker man om lån hos Axo finans

Det kostar dig inget att göra en låneansökan via Axo Finans, och du binder dig inte till någonting. Ansökan gör du enkelt online, det tar bara några minuter. Berätta hur mycket du vill låna och under hur lång tid du vill betala tillbaka, så tar Axo Finans tag i saken direkt!

Axo finans skickar din ansökan vidare till sina samarbetspartners, som oftast svarar samma dag. Axo Finans jämför deras låneförslag och så fort de hittat bästa möjliga låneerbjudande för dig så kontaktar Axo Finans dig. För din del är det ingen brådska. Erbjudandet gäller i 30 dagar, så du kan fundera på saken i lugn och ro. Väljer du att tacka ja till erbjudandet har du vanligtvis pengarna på kontot inom ett par dagar.

Privatlån via Axo Finans

 • Kan jag ansöka? Du som fyllt 18 år och har en månadsinkomst på minst 8 400 kronor kan ansöka om privatlån via Axo Finans.
 • Hur mycket kan jag låna? Via Axo Finans kan du ansöka om lån på 5 000-600 000 kronor utan krav på säkerhet för lånet.
 • Hur snabbt får jag pengarna? Snabbast går det om du godkänner låneavtalet med BankID, då har du pengarna på kontot inom ett par dagar.
 • Hur länge får jag låna pengarna? Du kan ansöka om att betala tillbaka lånet på 1-20 år. Du kan när som helst betala av mer på lånet, eller betala hela lånesumman i förtid.
 • Vågar jag låna via nätet? Du kan tryggt låna pengar via oss. Finansinspektionen har godkänt Axo Finans som låneförmedlare och samarbetar endast med godkända kreditgivare.

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån som banker och långivare kan ge dig, utan att du behöver tillhandahålla någon form av säkerhet i bostad, tillgångar eller annat. Som jämförelse ställer du din bostad som säkerhet när du tar ett bolån. Då det inte ställs krav på säkerhet, tar långivarna en större risk vid ett privatlån. Det balanseras upp i form av en ökad riskpremie. Därför är ett privatlån dyrare än ett bolån. I gengäld är ett privatlån billigare än dyra krediter och SMS-lån. Kostnaden på ett lån ser du på räntorna och avgifterna.

Ett lån utan säkerhet kallas även för blancolån.

För att du ska få din ansökan om privatlån som skickas via Axo Finans beviljad, måste du uppfylla följande villkor:

 • Du måste vara minst 18 år
 • Du måste ha en fast inkomst på minst 8 400 kronor i månaden

Om du inte uppfyller samtliga villkor kan du ändå skicka in en ansökan, men då är det stor risk att din ansökan avslås. Om du väljer att skicka in en ansökan om lån tillsammans med en medlåntagare, så ökar chanserna för att lånet beviljas. Om du får ett låneerbjudande väljer du själv om du vill acceptera det eller ej.

Anledningar att låna pengar utan säkerhet

Det finns många anledningar till att folk vill låna pengar utan säkerhet, alltså ansöka om ett privatlån. Ett privatlån kan vara en bra lösning om du vill ha ekonomisk flexibilitet i samband med ett projekt eller om du exempelvis ska starta företag. De vanligaste anledningarna till att ta ett privatlån är:

 • Renovering
 • Oväntade utgifter
 • Samla lån och lösa gamla skulder

Vem har inte varit med om att bilen strejkar, kylskåpet går sönder eller att det börjar läcka i rören i badrummet? Livet är fullt av små och stora oväntade händelser. Vissa reparationer kan inte vänta eftersom det potentiellt kan medföra ännu större skada på exempelvis din bostad. Om du inte har sparat ihop till en ekonomisk buffert för att klara av oväntade utgifter, kan det vara en lösning att ansöka om ett privatlån.

En del väljer att låna pengar utan säkerhet för att förverkliga sina drömmar och planer, medan andra spenderar pengarna på en efterlängtad semester. Du behöver normalt sett inte uppge någon anledning till varför du ansöker om ett privatlån, då det är upp till dig själv att välja vad pengarna ska gå till.

Samla dina smålån och krediter

Om du redan har lånat pengar utan UC eller har dyra krediter och SMS-lån, bör du överväga att samla alla lån. Det kommer ge dig en bättre översikt över ekonomin och sänka dina månatliga utgifter.

Det ska vara lätt och säkert att vara kund hos oss.

Att samla lån innebär att man tar ett nytt lån för att lösa de gamla skulderna och därefter bara har ett lån med en amorteringsplan att hantera. För att detta ska bli billigt måste du se till att få en lägre ränta på det nya lånet än den du hade på de gamla.

Det kan du göra på följande sätt:

 • Gå igenom alla dina skuldavtal
 • Skriv ner vilka räntor och avgifter du har på de gamla lånen
 • Skaffa dig en översikt över dina totala skulder och hur mycket du betalar i månaden

När du vet vilket belopp dina samlade skulder uppgår till och hur mycket du betalar i räntor och avbetalningar varje månad, kan du skicka in en ansökan om att samla lånen via Axo Finans. I ansökan fyller du i dina totala skulder, alltså hur mycket du vill låna och hur lång avbetalningstid du önskar. Därefter skickar de din ansökan till alla våra samarbetspartners. Du behöver inte bekymra dig för att din kreditvärdighet påverkas negativt, eftersom de enbart tar en kreditkontroll oavsett hur många banker och långivare de skickar din ansökan till. Du får snabbt svar på din ansökan och kan själv jämföra långivare och hitta det erbjudande som är bäst för dig.

Du har möjlighet att jämföra erbjudandena

En del väljer att låna pengar utan UC på grund av att de vill undersöka flera olika erbjudanden, utan att deras kreditvärdighet påverkas. Hos Axo Finans behöver du inte bekymra dig för detta och kan därför i lugn och ro jämföra erbjudanden från våra samarbetspartners.

När du skickat in en ansökan om att låna pengar utan säkerhet, gör långivarna en bedömning av din förfrågan. Om din ansökan godkänns, får du ett erbjudande som är baserat på det lånebelopp som efterfrågats samt dina ekonomiska förutsättningar. Banken eller långivaren har även skilda interna riktlinjer att förhålla sig till. Därför kan du i slutändan få helt olika erbjudanden från olika långivare.

Lånets kostnad

När du jämför erbjudanden, bör du undersöka vad lånets kostnad blir. Information om detta ser du på räntan, som vanligtvis uppges som procent per år. Att jämföra räntor är därför en bra start om du är ute efter det bästa privatlånet. Som konsument bör du känna till två sorters ränta:

 • Nominell ränta
 • Effektiv ränta

Den nominella räntan är grundkostnaden på lånet medan den effektiva räntan är den nominella räntan plus alla avgifter och kostnader. För att hitta lånets faktiska kostnad måste du därför titta på den effektiva räntan.

Utöver detta bör du jämföra de olika kreditavtalen som gäller för lånet. Här finner du villkor och upplysningar som du måste rätta dig efter under hela lånets löptid. Du bör i synnerhet undersöka vilka konsekvenserna blir om du inte klarar av att hålla dig till avbetalningsbeloppen. Det billigaste lånet kommer kanske inte vara så bra om det slutar med att du står med skyhöga påminnelseavgifter.

Samla gamla skulder

Det är lättare att få en bättre ränta på ett stort samlat lån, än på många små. Om du ska samla gamla lån och krediter, är det därför särskilt viktigt att du jämför de olika erbjudandena. Genom att välja det bästa erbjudandet kan du spara mycket pengar i månaden, något som ger dig möjlighet att bli skuldfri snabbare. Eller vill du möjligen frigöra pengar för att börja med ett fast sparande?

Att samla gamla lån är ett riktigt bra sätt att sänka dina månatliga kostnader på, och därmed är det en förnuftig form av sparande.

Kundservice

Axo Finans har en kundservice som finns på plats under veckans alla dagar för att hjälpa till med frågor. Du kan kontakta Axo Finans både via telefon och e-post där du snabbt kan få svar på dina frågor.

Öppettider för Axo Finans kundservice:

Måndag – Torsdag09:00 – 20:30
Fredag09:00 – 17:00
Lördag14:00 – 18:00
Söndag14:00 – 18:00

Telefon: 0771 323 400     

E-post: [email protected]se

Frågor och svar

Hur kan det vara gratis att jämföra lån hos Axo Finans?

Axo Finans hjälper banker och kreditgivare att skaffa nya kunder. Du väljer enkelt den kreditgivare som du tycker ger dig bäst erbjudande och kreditgivaren får en ny kund. Axo Finans får provision från den kreditgivare som du slutligen väljer. På så vis kan Axo finans vara gratis för dig som kund. En ansökan hos Axo Finans är inte bindande vilket innebär att du när som helst innan du skrivit på kan välja att inte fullfölja.

.

Tas det endast en kreditupplysning när jag jämför lån via Axo Finans?

Ja, eftersom Axo Finans är en registrerad låneförmedlare tas det endast en kreditupplysnings som alla kreditgivare får dela på.