Banky

Banky hjälper privatpersoner att jämföra lån

På Banky kan privatpersoner ansöka om privatlån. Banky kan via kreditgivaren Nordiska erbjuda ett enkelt sätt att låna pengar.

Banky innebär ett helt nytt sätt att låna pengar.

Vill du låna till hemrenoveringen, bröllopet eller bilköpet, eller samla dina nuvarande lån i ett nytt för att sänka din månadskostnad? När du lånar genom Banky har du möjlighet att använda dem till vad du vill.

Oavsett vad ditt lånesyfte är och vilken kredithistorik du har gör Banky en bedömning som skiljer sig från andra kreditgivare. De undersöker dina lånemöjligheter för att erbjuda dig bästa möjliga lånevillkor. Du behöver bara göra en ansökan.

Information om Banky

banky

Lånebelopp: 20 000 - 150 000 kr

Ränta: 29,77%

Uppläggningsavgift: 0 kr

Banky erbjudande

När du är i behov av ett lån är det viktigt att överväga alla dina alternativ. Med så många olika långivare och låneprodukter på marknaden kan det vara svårt att veta var man ska börja. Men om du letar efter ett privatlån med rimliga villkor är Banky värt att överväga. Här är skälen till detta:

 1. Transparent prissättning. Med Banky finns det inga dolda avgifter. Du får alltid veta exakt hur mycket du lånar och vilka återbetalningsvillkor som gäller i förväg.
 2. Stödjande kundtjänstteam. Om du har några frågor om ditt lån eller behöver hjälp med ansökningsprocessen hjälper Bankys kundtjänstteam dig gärna.
 3. Flexibla återbetalningsalternativ. Oavsett om du vill betala tillbaka ditt lån på 24 månader eller 8 år erbjuder Banky flexibla återbetalningsalternativ som passar dina behov.
 4. Omfattande ekonomisk bedömning. När du ansöker om ett lån hos Banky gör de en grundlig ekonomisk bedömning för att se till att du har råd med återbetalningarna. Detta gör att de erbjuda lån med rimliga villkor och undvika att försätta låntagare i ekonomiska svårigheter.

Banky samarbetar med Nordiska och hjälper privatpersoner som söker privatlån mellan 20 000 - 150 000 kr. Eftersom Banky är mer moderna än andra kreditgivare får du helt nya möjligheter. Om du redan har fler lån, bör du ansöka om ett högre belopp så att du kan få ett nytt lån och därmed slå ihop flera mindre lån till ett privatlån.

Privatlån och ränta

Räntan på ett privatlån hos Banky är samma för alla som får lån beviljat. Det är primärt din ekonomiska situation som avgör om ditt lån blir beviljat. Eftersom Banky gör saker annorlunda, spelar din kredithistorik och utdaterade data och processer mindre roll. Det viktigaste är att du får ett lån som du kan betala tillbaka. Genom ett unikt sätt att kreditpröva i kombination med ett förtroendebasrat förhållningssätt till risk kan Banky skapa nya möjligheter för dig som låntagare.

Fördelar med Banky

 • Låna upp till 150 000 kr utan kredithistorik
 • Ansök tryggt och enkelt med BankID
 • Alltid helt avgiftsfritt – betala endast ränta

Nackdelar med Banky

 • Ansökan behöver ha med en borgensman

Så här ansöker man om lån hos Banky

Banky erbjuder en enkel och smidig process på sin hemsida. Skicka in din ansökan genom deras hemsida. Specificera vilket belopp du önskar låna och ange dina kontaktuppgifter. För din säkerhet används BankID där du identifierar och verifierar att du är rätt person.

Banky använder sig inte av UC och ditt UC-score har ingen påverkan på den kreditbedömning som görs genom Banky. Kreditbedömningen baseras på ett fyrtiotal parametrar, bland annat vad du har för inkomst och levnadskostnader.

Banky lånekrav

För att kunna låna pengar och ansöka om lån via Banky är grundkraven att du är minst 20 år, har en årsinkomst på minst 120 000 kr, har en fysisk adress i Sverige och att du har giltiga kontaktuppgifter.

 • Vara minst 20 år gammal
 • Vara folkbokförd i Sverige på en fysisk adress (ej box-adress)
 • Ha giltiga kontaktuppgifter
 • Ha en inkomst före skatt på minst 10 000 kr/mån
 • Inte vara student eller arbetslös

Kan jag låna pengar om jag arbetslös?

Nej, ett av grundkraven för att låna hos Banky är att du inte får vara arbetslös.

Kan jag låna pengar med betalningsanmärkningar?

Banky samarbetar med en kreditgivare som kan bevilja lån trots att du fått nej från andra kreditgivare. Du behöver ha en godkänd borgensman för att kunna ansöka om lån hos Banky.

Kan jag låna pengar med skuldsaldo?

Har du skulder hos Kronofogden kan Banky tyvärr inte hjälpa dig med ett vanligt privatlån.

Räntor och avgifter

Ingen uppläggningsavgift eller aviavgifter. Alla som får ett låneerbjudande genom Banky får samma ränta. Räntan är rörlig, och är just nu 29,77% effektiv ränta (26,5% nominell ränta).

Månadskostnaden baseras på räntan och din återbetalningsplan. Generellt kan man säga att månadskostnad blir lägre ju längre återbetalningstid du har.

Räkneexempel:

* Månadskostnad cirka. Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, effektiv årsränta 33,18%. Ett lån på 20000 kr kostar då 635 kr/mån (60 avbetalningar), totalt 38100 kr. Ingen uppläggningsavgift / aviavgifter. 29% nominell ränta. Rörlig ränta. Banky samarbetar med Nordiska Kreditmarknadsaktiebolaget. Uppdaterat 2023-07-24.

Kundservice

Telefon: 08 – 400 609 59

E-post: [email protected] 

Öppettider: helgfria vardagar mellan 09-18 med telefontid mån-fre kl. 09-13

Fakta om Banky

Lånebelopp: 20 000 - 150 000 kr

Återbetalningstid: 2 - 8 år

Ränta: 29,77%

Företagsnamn: Banky AB

Org nr: 559352-3524

Adress:

Banky AB
Humlegårdsgatan 22
114 46 Stockholm

Frågor och svar om Banky

Vad är räntan på ett Banky privatlån?

Räntan på ett privatlån hos Banky är densamma för alla som får ett lån. Det är i första hand din ekonomiska situation som avgör om ditt lån beviljas. Eftersom Banky gör saker på ett annorlunda sätt spelar din kredithistoria och föråldrade uppgifter och processer mindre roll. Det viktigaste är att du får ett lån som du kan betala tillbaka. Genom ett unikt tillvägagångssätt för kreditprövning i kombination med ett förtroendebaserat förhållningssätt till risk kan Banky skapa nya möjligheter för dig som låntagare.

Vilka är kraven för att ansöka om ett lån hos Banky?

För att kunna låna pengar och ansöka om ett lån via Banky är de grundläggande kraven att du är minst 20 år gammal, har en årsinkomst på minst 120 000 kronor, har en fysisk adress i Sverige och att du har giltiga kontaktuppgifter.

Hur lång tid tar det att få ett lån från Banky?

Tiden från det att du skickar in din ansökan tills du får pengarna på ditt konto varierar beroende på hur snabbt du laddar upp de nödvändiga dokumenten. Det brukar ta 3-5 dagar från det att du skickar in din fullständiga ansökan tills pengarna finns på ditt konto.

Finns det en uppläggningsavgift för att ta ett lån hos Banky?

Nej, det finns inga uppläggnings- eller uppsägningsavgifter för att ta ett lån hos Banky. Den enda avgiften du betalar är ränta på det belopp du lånar.

Kan jag låna pengar om jag är arbetslös?

Nej ett av de grundläggande kraven för att få låna från Banky är att du inte får vara arbetslös.

Kan jag låna pengar med ett skuldsaldo?

Om du har skulder till Kronofogdemyndigheten kan Banky tyvärr inte hjälpa dig med ett privatlån.

Hur mycket kan jag låna med ett Banky privatlån?

Du kan ansöka om ett lån på upp till 150 000 kronor. Det faktiska lånebeloppet som du erbjuds kommer att baseras på din ekonomiska situation.

Hur lång är återbetalningstiden för ett privatlån från Banky?

Återbetalningsperioden är 2-8 år. Du kan välja den återbetalningstid som passar dig bäst, beroende på hur mycket du vill betala tillbaka varje månad.

Vad är månadskostnaden för ett Banky privatlån?

Månadskostnaden för ditt lån beror på räntesatsen och den valda återbetalningstiden. Generellt sett gäller att ju längre återbetalningstid du väljer, desto lägre blir månadskostnaden.