Bestrate

BestRate hjälper dig att jämföra lån

BestRate är en låneförmedlare för privatpersoner som söker privatlån mellan 10 000 kr – 600 000 kr och för företag som söker lån mellan 25 000 kr – 3 000 000 kr. Eftersom BestRate har 17 olika kreditgivare ökar du dina möjligheter att få ett bra låneerbjudande. 

Privatpersoner och företagare kan med BestRates hjälp enkelt jämföra privatlån och krediter från 17 olika kreditgivare. BestRate är en säker låneförmedlare som står under Finansinspektionens tillsyn. Du kan helt kostnadsfritt jämföra upp till 17 låneerbjudanden för att hitta bäst lånevillkor och lägst ränta utifrån dina förutsättningar.

Information om Bestrate

Lånebelopp: 10 000 - 600 000 kr

Ränta: 2,95% - 29,95%

Uppläggningsavgift:

Antal kreditgivare: 17 st

BestRates erbjudande

Du kan få olika lånevillkor från banker och långivare vid ansökan om en kredit på samma lånebelopp. Detta beror på att samtliga långivare gör en egen bedömning av dig som kredittagare och det är denna bedömning som ligger till grund för dina lånevillkor. Därför är det fördelaktigt att du jämför långivare innan du signerar ett låneavtal. För varje långivare som du gör en ansökan hos tas en kreditupplysning som påverkar din kreditvärdighet negativt. Detta leder till lägre chanser för goda lånevillkor. Genom BestRate har du möjlighet att ansöka om lån hos 17 banker med endast en kreditupplysning, ansökan är dessutom helt kostnadsfri.

Du får oftast svar på din ansökan omgående, BestRate kontaktar dig via mail och sms när din ansökan är färdigbehandlad. Därefter kan du i lugn och ro välja det låneerbjudandet som passar dig bäst.

Kreditgivare på BestRate lämnar låneförslag på mellan 1-15 år vilket innebär att du kan få en låg månadskostnad. Eftersom BestrRate är en låneförmedlare med 17 olika kreditgivare innebär det ett stort urval av olika kreditgivare. Om du redan har fler lån, bör du ansöka om ett högre belopp så att du kan få ett nytt lån och därmed slå ihop flera mindre lån.

Fördelar med BestRate

 • Det går att ansöka med en medsökande
 • Du kan få upp till 17 olika erbjudande
 • Helt kostnadsfritt utan förbindelse

Nackdelar med BestRate

Så här ansöker man om lån hos BestRate

BestRate erbjuder en enkel och smidig process på sin hemsida. Skicka in din ansökan till genom deras hemsida. Specificera vilket belopp du önskar låna och ange dina personliga uppgifter. För din säkerhet används BankID där du identifierar och verifierar att du är rätt person. Eftersom BestRate har 17 kreditgivare så innebär det väldigt hög chans att få låneerbjudanden även om du har en betalningsanmärkning sedan tidigare.

BestRate tar endast en kreditupplysning hos UC och därefter skickas din ansökan vidare till 17 olika kreditgivare. Första svaret har du oftast inom någon minut. Svarstiden varierar mellan kreditgivarna, men BestRate meddelar dig via SMS för varje svar du får. Inom 1 arbetsdag har du fått svar från alla kreditgivare.

Eftersom Bestrate är en registrerad låneförmedlare hos Upplysningscentralen tas det endast en UC och det endast en ansökan registreras trots att du få upp till 17 olika låneerbjudanden. Det är därför det har blivit mycket populärt att använda sig av BestRate då det är positivt för låntagaren att det endast är en UC som registreras.

Så fort du har fått ett låneerbjudande kan du välja att skriva på lånehandlingarna (digitalt eller för hand). Kort efter att du signerat lånehandlingarna betalas lånet ut, normalt sett brukar lånet betalas ut inom två till fem arbetsdagar.

BestRate har 17 olika kreditgivare

De kreditgivare man kan få ett låneerbjudande av genom BestRate är bland annat:

 • TF Bank AB
 • Credento
 • Moank AB
 • Froda – Monetise Capital AB
 • OPR – Finance AB
 • CapitalBox AB
 • Approva AB
 • Fedelta Finance AB
 • Aros Kapital AB
 • Lån & Spar Sverige, bankfilial
 • Lendify AB
 • Fairlo
 • IMH Finans
 • Qred AB
 • Brocc AB
 • Komplett Bank
 • Corpia

Räntor och avgifter

BestRate bestämmer inte räntan på ditt lån, det gör långivaren.

Långivare gör en individuell bedömning av din ansökan. Din kreditvärdighet, återbetalningsförmåga och interna riskbedömningar ligger till grund för den ränta som långivaren erbjuder dig.

Kundservice

BestRate har en kundservice som finns på plats under vardagar för att hjälpa till med frågor. Du kan kontakta BestRate både via telefon eller e-post där du snabbt kan få svar på dina frågor.

Öppettider för BestRates kundservice:

Telefon 

033 – 348 24 09 

Måndag – Torsdag  09.00 – 16.00

Fredag  09.00 – 15.30

E-postadress 

[email protected]

Frågor och svar

Hur kan det vara gratis att jämföra lån hos BestRate?

BestRate hjälper banker och kreditgivare att skaffa nya kunder. Du väljer enkelt den kreditgivare som du tycker ger dig bäst erbjudande och kreditgivaren får en ny kund. BestRate får provision från den kreditgivare som du slutligen väljer. På så vis kan BestRate vara gratis för dig som kund. En ansökan hos BestRate är inte bindande vilket innebär att du när som helst innan du skrivit på kan välja att inte fullfölja.

Kan man ansöka om lån trots betalningsanmärkning?

Ja. BestRate har kreditgivare som du kan låna pengar av om du har få betalningsanmärkningar och ingen skuld hos Kronofogden.

Kan jag betala av lånet i förtid?

Ja, låntagare som lånar via BestRate har en fri amorteringsrätt. Det innebär att du när som helst kan betala extra på lånet eller låsa ut lånet helt och hållet när du vill.

Tas det endast en kreditupplysning när jag jämför lån via BestRate?

Ja, eftersom BestRate är en registrerad låneförmedlare tas det endast en kreditupplysnings som alla kreditgivare får dela på.