Bynk

Bynk hjälper dig med lån

Du som kund söker enkelhet och flexibilitet. Med det i fokus tar Bynk fram produkter för din privatekonomi som bygger på avancerad teknik men som är enkla att använda för dig som kund.

Bynks vision är att ge dig full kontroll över din ekonomi – varje dag, dygnet runt, var du än är. Som en bank borde fungera. Bynk är en aktör som ger dig verktyg och kunskap att påverka dina egna villkor.

Så Bynk bestämde sig för att börja bygga de mest flexibla och innovativa produkterna inom privatekonomi. Produkter som de själva vill ha och använda Att ta kontrollen över sin ekonomi blev plötsligt mycket enklare.

Bynk grundades 2016. Sedan i januari 2020 bytte företaget namn till Rocker AB (publ) samtidigt som Bynk blev ett produktvarumärke för lån. Rocker står under Finansinspektionens tillsyn.

Information om Bynk

Lånebelopp: 10 000 - 300 000 kr

Ränta: 1,95% - 19,95%

Uppläggningsavgift: 398 kr

Antal kreditgivare: st

Bynks historia

När du lånar via Bynk så blir du samtidigt kund hos Rocker.com och ditt lån kan du hantera genom att ladda ner Rocker-appen.

Rocker är ett svenskt finansbolag, grundat 2016, med utlåningsverksamhet utan säkerhet via internet samt betaltjänster. Fram till år 2020 hette bolaget Bynk, vilket numera är varumärkesnamnet på dess konsumentlåneverksamhet. 

Företagets grundare, Dennis Ahlsén, Jonas Hultin och Mathias Johansson har tidigare bland annat startat Lendo. Våren 2019 införde förmedlingstjänsten Blocket även Bynks betaltjänster som sitt betalsystem vid köp.

Bynks erbjudande

Vi på Bynk är måna om att du som tar ett lån hos oss också ska kunna betala tillbaka ditt lån. Därför gör vi alltid en noggrann kreditkontroll innan vi beviljar och betalar ut ett lån.

För att kunna fatta ett så välgrundat beslut som möjligt, behöver du som ansöker ge oss relevant information om din privatekonomiska situation. Därefter inhämtar vi ytterligare information från två olika kreditupplysningsbolag. 

Med utgångspunkt i den samlade information vi har fått, gör vi en helhetsbedömning av kreditvärdigheten med hjälp av modeller och med stöd av ett omfattande regelverk. Därutöver gör vi alltid en så kallad kvar-att-leva-på kalkyl (KALP) för att säkerställa att du har råd med månadskostnaden för lånet. 

Grundkrav hos Bynk

  • ålder 20 – 70 år
  • månadsinkomst minst 10 000 kr
  • mobilt BankID
  • inga betalningsanmärkningar
  • inga skulder hos Kronofogden

Vilken ränta får jag på mitt lån?

 Bynks lägsta ränta du kan erhålla är 1.95% och den högsta räntan ligger på 19.95%. 

Räntan du erhåller på ett lån beräknas utifrån ditt Bynkbetyg som bestäms bland annat utifrån en kreditupplysning som utförs i samband med din låneansökan. Många olika faktorer påverkar ditt Bynkbetyg och det går inte att på förhand ge ett svar på vilket  just du får och därmed vilken ränta du kommer behöva betala. Bynkbetyget beräknas automatiskt utifrån de uppgifter om dig som du lämnar och vi inhämtat. För att kunna bestämma din individuella ränta måste du först ansöka om en kredit och genomgå en kreditprövning.

Bynk tar fullständig kreditupplysning när du ansöker om lån. De använder sig av tjänster från UC och Bisnode.

Hur mycket kan jag låna från Bynk?

Du kan ansöka om lån från 10 000 kr upp till 300 000 kr. Om du blir godkänd lånetagare kommer pengarna utbetalas inom en till två bankdagar.

En typisk lånekund hos Bynk är 41 år gammal, har en månadsinkomst på 34 000 kronor och lånar cirka 80 000 kronor. Alla våra kunder har en stadigvarande inkomst. 90 procent av kunderna har en fast anställning och 60 procent äger sin egen bostad. Majoriteten av våra kunder uppger att de använder lånet för att återbetala befintliga dyrare skulder (cirka 60 procent av kunderna). Det är också vanligt att lånet används till att renovera bostaden eller för att köpa en bil (cirka 30 procent). 

Återbetalningstiden varierar mellan 3 till 12 år. Bynk erbjuder även hela fyra betalningsfria månader, varje år.

Räkneexempel

Ett lån på 100 000 kr till 7,95 % ränta med en återbetalningstid på 10 år, 398 kr i uppläggningsavgift samt 0 kr/mån i aviavgift ger en effektiv ränta på 8,34 %. Totalt att återbetala blir 145 551 kr.

Låneskydd ingår 

Att vara försäkrad mot oförutsedda händelser innebär en trygghet som vi på Bynk tycker att alla ska ha, speciellt i tider som dessa.

Bynk ger dig i tre månader kostnadsfritt en försäkring som täcker lånets kostnader i upp till ett år om du blir arbetslös eller sjukskriven. 

Om det otänkbara skulle inträffa och du går bort så täcker försäkringen en engångsinbetalning på upp till 100 000 kr ifrån dödsboet. 

Kundtjänst

Som kund kan du komma i kontakt med Bynk genom att både ringa och mejla företaget och dessutom är man aktiva på chatt via Facebook Messenger från tidig morgon till sen kväll varje vardag. Bynks telefontjänst håller öppet vardagar 09.00 – 17.00.

Facebook

E-post: [email protected]

Telefon: 020-70 07 00

Öppettider

Mån-Fre: 09.00 – 17.00

Läs mer om Bynk