Direkto

Utmana din bank med Direkto

Privatlån, eller blancolån som det också heter, är ett lån som inte kräver någon säkerhet. Lånesyften varierar men det vanligaste är att man behöver finansiering till olika typer av renoveringar och hemmafix, bilköp eller att man vill omförhandla och slå ihop befintliga lån och krediter.

De flesta vänder sig i första hand fortfarande till sin bank när behovet uppstår trots att det idag finns många olika banker och långivare i Sverige som erbjuder privatlån till riktigt konkurrenskraftiga räntor. Potentiellt kan man sitta och betala uppåt tiotusentals kronor i onödiga räntekostnader över tid om man nöjer sig med första erbjudande.

Men det är både tidskrävande och dåligt för kreditvärdigheten att göra en jämförelse på egen hand då varje långivare som man vänder sig till behöver ta en egen kreditupplysning. Många kreditupplysningar på kort tid gör att man får en sämre kreditvärdighet vilket i sin tur är en viktig faktor just för att kunna få bra lånevillkor.

Detta löser Direkto genom att bara ta en kreditupplysning när du gör en ansökan, som de delar med flera olika kreditgivare. De behöver därför inte ta en egen. Därför är det mycket mer troligt att du får en lägre ränta genom oss än på egen hand. Dessutom så besparar det dig en hel del tid.

Tjänsten är kostnadsfri för låntagare och utan dolda avgifter. Direkto får istället betalt av den långivare som du väljer att gå vidare med. Det ligger därför i vårt intresse att du får en så låg ränta som möjligt som du blir nöjd med.

Information om Direkto

Lånebelopp: 10 000 - 600 000 kr

Ränta: 2,95% - 19,90%

Uppläggningsavgift:

Antal kreditgivare: 21 st

Direkto och Svensk Fastighetsförmedling

Svensk Fastighetsförmedling är majoritetsägare av Direkto sedan början av år 2020. Genom affären får bokunder till Svensk Fastighetsförmedling enklare tillgång till de bästa privatlånen till renoveringar, investeringar och oförutsedda kostnader som kan uppstå i samband med bostadsköp.

Direkto är en låneförmedlare som står under Finansinspektionens tillsyn.

Direkto hjälper dig att jämföra lån

Direkto är en kostnadsfri jämförelsetjänst för privatlån. Endast en kreditupplysning görs oavsett hur många erbjudanden du får. Du presenteras med de låneerbjudanden som passar bäst in på dina önskemål och kan i lugn och ro välja det bästa. 

Direktos erbjudande

Du har stor valfrihet beträffande lånebelopp och lånetid där du som mest kan låna 600 000 kronor under 15 år. Räntan är rörlig och fastställs individuellt beroende på olika faktorer. För att kunna beviljas behöver du uppfylla vissa krav som till exempel krav på en månadsinkomst om minst 12 000 kronor. 

Ansökan görs enkelt på hemsidan och du kommer att få alla svar inom 24 timmar. Du kan även följa budgivningen live. Oftast kan du signera låneavtalet med BankID och det tar sedan cirka 1-3 bankdagar innan du har pengarna på ditt konto.

Fördelar med Direkto

  • Kostnadsfri tjänst
  • Accepterar många ansökningar
  • Möjligt att ansöka om höga lånebelopp

Nackdelar med Direkto

  • Utbetalning tar oftast några dagar
  • Kundtjänst stängd på helger

Så här ansöker man om lån hos Direkto

Direkto erbjuder en enkel och smidig process på sin hemsida. Skicka in din ansökan till genom deras hemsida. Specificera vilket belopp du önskar låna och ange dina personliga uppgifter. För din säkerhet används BankID där du identifierar och verifierar att du är rätt person. Eftersom Direkto har 21 kreditgivare så innebär det väldigt hög chans att få låneerbjudanden även om du har en betalningsanmärkning sedan tidigare.

Direkto tar endast en kreditupplysning hos UC och därefter skickas din ansökan vidare till 21 olika kreditgivare. 

Eftersom Direkto är en registrerad låneförmedlare hos Upplysningscentralen tas det endast en UC och det endast en ansökan registreras trots att du få upp till 21 olika låneerbjudanden. Det är därför det har blivit mycket populärt att använda sig av Direkto då det är positivt för låntagaren att det endast är en UC som registreras.

Så fort du har fått ett låneerbjudande kan du välja att skriva på lånehandlingarna.  Kort efter att du signerat lånehandlingarna betalas lånet ut.

Grundkrav hos Direkto

  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 8 333 kr/mån
  • 20 år eller äldre

Räntor och avgifter

Ränta och eventuella avgifter som tas ut är olika beroende på vilken kreditgivare du väljer att låna hos. Din ansökan skickas ut till de kreditgivare som bäst matchar din profil.

Räkneexempel: Ett annuitetslån på 150 000 kr med 12 års löptid (144 betalningstillfällen) ger en månadskostnad på 1 425 kr. Totala kostnaden över 12 år blir 205 200 kr. 5,37% nominell årsränta. 5,5% effektiv årsränta. 0 kr i uppläggnings- och aviavgift. Rörlig ränta som sätts individuellt av långivarna. Nominell ränta 2,95% – 19,90%.

Kundservice

E-post: [email protected]

Telefon: 020-25 26 26

Telefontider: 

måndag-torsdag: 09:00-18:00

Fredag: 09:00-15:30

Lunchstängt: 12:00-13:00

Adress: Direkto AB

Fleminggatan 85, 112 45, Stockholm

Org.nr. 556962-9404

Frågor och svar

Hur kan det vara gratis att jämföra lån hos Direkto?

Direkto hjälper banker och kreditgivare att skaffa nya kunder. Du väljer enkelt den kreditgivare som du tycker ger dig bäst erbjudande och kreditgivaren får en ny kund. Direkto får provision från den kreditgivare som du slutligen väljer. På så vis kan Direkto vara gratis för dig som kund. En ansökan hos Credito är inte bindande vilket innebär att du när som helst innan du skrivit på kan välja att inte fullfölja.

Kan man ansöka om lån trots betalningsanmärkning?

Ja. Direkto har kreditgivare som du under vissa förutsättningar kan låna pengar av om du har få betalningsanmärkningar och ingen skuld hos Kronofogden.

Tas det endast en kreditupplysning när jag jämför lån via Direkto?

Ja, eftersom Direkto är en registrerad låneförmedlare tas det endast en kreditupplysnings som alla kreditgivare får dela på.