Enklare

Enklare har hjälpt över 500 000 privatpersoner att jämföra lån

Enklare är ingen vanlig bank, de är en låne- och försäkringsförmedlare som sätter kunden i första rummet.

Det betyder att de är en hjälpande hand till alla som vill ta ett lån och som letar efter det bästa erbjudandet på marknaden.

Tack vare att de samarbetar med flera olika banker och långivare kan vi jämföra låneerbjudanden och hjälpa dig hitta det bästa alternativet utifrån din ekonomiska situation.

Med Enklare kan du samla dina lån eller låna pengar, säkert och smidigt online eller över telefon. 

Information om Enklare

Lånebelopp: 5 000 - 600 000 kr

Ränta: 2,95 - 29,50 %

Uppläggningsavgift:

Återbetalningstid:

Antal kreditgivare: 38 st

Enklares erbjudande

Med Enklare kan du luta dig tillbaka och låta de sköta den jobbiga delen av att ta ett lån. Det de behöver veta är hur mycket pengar du vill låna och under vilken tidsperiod du vill ha lånet. Du kan välja ett lån på minst 5 000 kr upp till ett lån på 600 000 kr under en period från 1 år upp till 20 år.

Med dessa uppgifter kan de efter en första avvägning ge dig en uppgift på hur mycket din avbetalning per månad skulle bli. Kostnaden är dock bara är ett exempel, när du får ditt slutgiltiga erbjudande kan siffrorna ha ändrats en aning.

Enklare hjälper dig även att samla dina gamla lån på ett och samma ställe. Genom att samla alla dina avbetalningar, kreditkortsskulder och övriga lån hos samma långivare, får du dina gamla lån och krediter ihopbakat som ett och samma lån. Med bara en ränta istället för flera olika räntor.

Fyll i låneansökan

Fyll i en låneansökan på hemsidan på enklare.se. När de fått in den låter de sina bank- och finanspartners komma med sina bästa erbjudanden baserat på din ansökan.

Ta del av låneerbjudanden

Enklare kontaktar dig via mail eller sms när det finns erbjudanden för dig att kika på. De erbjuder kostnadsfri rådgivning och du kan se alla erbjudanden när du loggar in på enklare med BankID.

Signera och få lånet utbetalt

När du beslutat dig för vilket erbjudande du vill ha, är det bara att signera med BankID och få lånet utbetalt. Svårare än så behöver det inte vara.

Hos Enklare kan du låna upp till 600 000 kr

Hos Enklare kan du jämföra privatlån upp till 600 000 kr helt kostnadsfritt. Med bara en kreditupplysning kan du få flera låneerbjudanden.

De uppmuntrar dig att jämföra innan du lånar pengar för att du ska få det bästa erbjudandet för dig. Olika banker och långivare kan ge dig olika räntor, löptid och andra villkor baserat på deras riskbedömning. 

Om du jämför lån på egen hand tas flera kreditupplysningar vilket sänker din kreditvärdighet och du kan få sämre lånevillkor. Men om använder dig av en låneförmedlare som enklare kan du få flera låneerbjudanden från flera olika långivare och banker.

Det enda du behöver göra är att ta ställning till det alternativ som passar dig bäst! En ansökan hos oss är enkel att fylla i, det tar bara en minut och du får snabbt svar.

När din ansökan är färdigbehandlad hör vi av oss till dig och du får ta del av resultatet. Om du vill ha hjälp att utvärdera alternativen finns våra professionella rådgivare alltid tillgängliga och guidar dig till rätt beslut.

Det finns två kategorier av lån; privatlån, även kallat blancolån, vilket är lån utan säkerhet och lån som kräver någon typ av säkerhet genom exempelvis en kontantinsats, pantsättning eller en borgensman. På enklare.se kan du enkelt ansöka om lån utan säkerhet. Det kan vara bra om du behöver finansiera ett bilköp, en renovering eller samla dina tidigare lån och krediter. En fördel med lån utan säkerhet är att du kan få lånet snabbt utbetalt och du kan använda pengarna till vad du vill.

Enklare har 38 olika kreditgivare

De kreditgivare man kan få ett låneerbjudande av genom Enklare är bland annat:

Collector Bank, Coop MedMera Bank, Ikano Bank, Santander Consumer Bank, Resurs Bank, Marginalen Bank, Lendify, Lunar, Lån & Spar Bank och SevenDay Bank.

Fördelar med Enklare

 • Det går att ansöka med en medsökande
 • Du kan få upp till 38 olika erbjudanden
 • Låna upp till 600 000 kr 
 • Helt kostnadsfritt utan förbindelse

Nackdelar med Enklare

 • Alltid 1 kreditupplysning hos UC

Grundkrav hos Enklare

 • Folkbokförd i Sverige 
 • Inkomst på minst 10 000 kr/mån
 • 20 år eller äldre

Räntor och avgifter

Ränta och eventuella avgifter som tas ut är olika beroende på vilken kreditgivare du väljer att låna hos. Din ansökan skickas ut till de kreditgivare som bäst matchar din profil.

Räntan bestäms inte av Enklare utan av de långivare som prövar din ansökan. Långivarna som samarbetar med Enklare erbjuder i dagsläget en ränta mellan 2,95 - 29,50 %.

Räntan sätts individuellt utifrån dina ekonomiska förutsättningar. Därför måste du genomföra en ansökan innan du kan få ett personligt erbjudande.

Räkneexempel: Annuitetslån 5 år, belopp 150 000 kr, rörlig ränta 4,30%, uppläggningskostnad 495 kr, aviavgift 0 kr, ger en effektiv ränta på 4,53%. Totalt belopp att återbetala 167 465 kr, fördelat på 60 avbetalningar, ger en månadskostnad på 2 783 kr. Uppdaterat 2022-05-25

Kundservice

Enklare har kundservice som finns på plats måndag till fredag mellan klockan 09.30 till 17.00. Du kan kontakta Enklare både via telefon och e-post.

Telefon: 0770-33 07 77

E-post: [email protected]

Fakta om Enklare

 • Lånebelopp: 5 000 - 600 000 kr
 • Återbetalningstid:
 • Ränta: 2,95 - 29,50 %
 • Företagsnamn: Enklare Ekonomi Sverige AB
 • Org nr: 556975-4814
 • Antal anställda: 150

Frågor och svar

Hur kan det vara gratis att jämföra lån hos Enklare?

Enklare hjälper banker och kreditgivare att skaffa nya kunder. Du väljer enkelt den kreditgivare som du tycker ger dig bäst erbjudande och kreditgivaren får en ny kund. Enklare får provision från den kreditgivare som du slutligen väljer. På så vis kan Enklare vara gratis för dig som kund. En ansökan hos Enklare är inte bindande vilket innebär att du när som helst innan du skrivit på kan välja att inte fullfölja.

Kan man ansöka om lån trots betalningsanmärkning?

Ja. Enklare har kreditgivare som du under vissa förutsättningar kan låna pengar av, om du har få betalningsanmärkningar och ingen skuld hos Kronofogden.

Kan jag betala av lånet i förtid?

Ja, låntagare som lånar via Enklare har en fri amorteringsrätt. Det innebär att du när som helst kan betala extra på lånet eller låsa ut lånet helt och hållet när du vill.

Tas det endast en kreditupplysning när jag jämför lån via Enklare?

Ja, eftersom Enklare är en registrerad låneförmedlare hos UC tas det endast en kreditupplysning som alla kreditgivare får dela på.