Lån & Spar Bank

Det här är Lån & Spar Bank

På Lån & Spar Bank gör vi dina bankärenden till en smidigare bit i livspusslet. Vi erbjuder dig enkla banktjänster kombinerat med riktigt bra personlig service. Allt för att du ska få en så bra överblick och kontroll på din privatekonomi som möjligt. 

Vi jobbar hela tiden för att din bankvardag ska bli både enklare och mer inspirerande. Det är dina pengar det handlar om och det är viktigt för oss. 

Kontakta oss för att få den hjälp du behöver och de banktjänster som passar dig bäst. Är du dessutom medlem i någon av de organisationer som vi samarbetar med får du extra bra villkor och förmåner hos oss.

Vi är en digital bank som erbjuder privatpersoner enkla och förmånliga banktjänster inom lån, kreditkort och sparkonto. Vi har funnits på den svenska marknaden sedan 2006, men grundades i Danmark redan 1880. På andra sidan sundet är vi en fullsortimentsbank som är noterad på Köpenhamnsbörsen och till största delen ägs av olika fackföreningar. I dag är vi drygt 450 medarbetare i hela banken varav 30 jobbar på kontoret i Malmö.  

I Sverige är vi, på samma sätt som i Danmark, en bank för både privatpersoner och medlemmar i de organisationer som vi samarbetar med. I dagsläget samarbetar vi med Hyresgästföreningen och M Sverige. Du som är medlem i någon av dessa organisationer får extra bra erbjudanden på våra banktjänster.

Information om Lån & Spar Bank

Lånebelopp: 50 000 - 500 000 kr

Ränta: 2,95 - 8,95%

Uppläggningsavgift: 395

Privatlån

Låna till bilköpet, renoveringen eller samla dina andra lån och krediter. Oavsett vad du har för planer är det enkelt att ansöka om Privatlån och du får förmånlig ränta. Möjlig återbetalningstid är mellan 2 och 15 år.

Lån utan krav på säkerhet (blancolån) och du kan lösa lånet när du vill. Ansöker du själv kan du låna upp till 350 000 kr. Är ni två sökande är det maximala lånebeloppet 500 000 kr.

Räntan är individuell och bestäms efter kreditprövning: 2,95–8,95%. Effektiv ränta per 2019-06-01: 5,13% för annuitetslån, 175 000 kr, 10 år. Rörlig effektiv ränta: 3,56% – 9,39%.

Kort om Privatlån

 • Omfattas av Räntegaranti.
 • 3 månader Låneskydd kostnadsfritt.
 • Låna från 50 000 till 500 000 kr.*
 • Ingen säkerhet krävs.
 • Individuell ränta från 2,95% till 8,95%.
 • Ingen aviavgift vid digital avi.
 • Uppläggningsavgift: 395 kr.

* Det krävs två sökande för belopp över 350 000 kr.

Grundkriterier för lån

 • Fyllt 18 år
 • Inga betalningsanmärkningar
 • Tillsvidareanställning
 • Minst 250 000 kr i årsinkomst från tillsvidareanställning
 • För lånebelopp över 350 000 kr krävs två sökande
 • Inneha BankID på fil eller Mobilt BankID

Hur fungerar det att ta ett lån hos Lån & Spar Bank? 

Du skickar in en ansökan via vår hemsida och blir sedan kontaktad med ett låneerbjudande. Accepterar du erbjudandet kommer du att få ett sms där vi ber dig att lämna kompletterande uppgifter via ett digitalt formulär. Du signerar sedan ditt kreditavtal med ditt BankID och inväntar din utbetalning på Servicekontot i Lån & Spar Bank.

Varför behöver jag verifiera min inkomst? 

Som ett led i vår låneprocess kan det bli aktuellt med en inkomstkontroll. Det innebär att vi i vissa fall behöver bekräfta den inkomst du angett i din låneansökan. Syftet med kontrollen är att tillvarata dina intressen och, i möjligaste mån, undvika att du utsätts för onödiga ekonomiska risker.

I nuläget görs inkomstkontrollen via Kreditz och deras digitala tjänst för inkomstverifiering. Inkomstkontrollen påverkar inte din kreditvärdighet.

Varför har Lån & Spar Bank gjort en kreditupplysning på mig? 

Vi gör en kreditupplysning när du skickar in en låneansökan. Är ni två sökande görs en upplysning på båda två. Detta godkänner du i din ansökan. En kreditupplysning görs också när du ansöker om ett nytt Mastercard, höjer kreditgränsen på ditt kort eller begär vissa villkorsändringar av lån. Alla våra kreditupplysningar görs via UC.

Vad är Räntegaranti? 

Lån & Spar Bank erbjuder en Räntegaranti som är framtaget för dig som kund för att du ska vara trygg med att du får lägsta räntan hos oss. Har du fått ett bättre erbjudande från en annan bank/kreditgivare kan du nyttja vår Räntegaranti för att se över dina möjligheter att få en lägre ränta på ditt lån hos oss. Räntegarantin kan nyttjas av dig som redan har lån i Lån & Spar Bank.

Kan jag få reda på räntan innan jag ansöker? 

Vi gör en kreditbedömning och beräknar därefter den individuella räntan, där vi utgår från den enskildes förutsättningar. Är ni två i hushållet kan förutsättningarna bli bättre om ni ansöker tillsammans, eftersom vi då tar hänsyn till er totala ekonomi.

Vad är skillnaden mellan ett annuitetslån och ett lån med rak amortering? 

Ett annuitetslån innebär att du betalar ett konstant belopp för ränta och amortering tillsammans vid varje betalningstillfälle. Det innebär att månadskostnaden är densamma under hela återbetalningstiden. Ett lån med rak amortering innebär att amorteringsdelen är konstant vid varje betalningstillfälle och att månadskostnaden minskar över tiden, allt eftersom kapitalskulden och därmed räntekostnaden minska.

3 anledningar till att samla lån

 • Sänk räntan och månadskostnaden

När du samlar dina lån hos en och samma bank erbjuds du ofta en lägre ränta än vad snitträntan blir vid flera smålån hos olika banker och kreditgivare.

 • Förbättra kreditvärdigheten

Istället för att göra ansökningar hos flera olika banker och kreditgivare kan du samla alla lån på ett ställe. Färre förfrågningar påverkar din kreditvärdighet positivt.

 • Få bättre kontroll

Genom att samla alla dina lån på ett ställe slipper du hålla reda på olika räntor, avgifter och fakturor. Du minskar onödigt krångel och får bättre kontroll på din ekonomi.

Räntor & priser

Här har vi samlat information om några av våra räntor och priser för att du enkelt ska kunna jämföra våra produkter. Om du undrar över något är du välkommen att höra av dig till oss så hjälper vi dig så snabbt som möjligt. 

Lån

Privatlån

Ränta: 2,95 – 8,95 %. Räntan är individuell och bestäms efter kreditprövning. 

Effektiv ränta: 5,13 % för annuitetslån, 175 000 kr, 10 år, uppl.avg. 395 kr, aviavgift 0 kr/mån. Aviavgift per post 35kr/mån. Rörlig årsränta 4,95 %.

Låneskydd: 8,5 % av månadsbeloppet (ränta och amortering). Låneskydd vid två låntagare: 7 % av månadsbeloppet (ränta och amortering) per försäkrad..

Billån

Ränta: 2,95-8,95 %. Räntan är individuell och bestäms efter kreditprövning. 

Effektiv ränta: 3,99 % för annuitetslån, 160 000 kr, 10 år, uppl.avg. 395 kr, aviavgift 0 kr/mån. Aviavgift per post 35kr/mån. Rörlig årsränta 3,85 %.

Låneskydd: 8,5 % av månadsbeloppet (ränta och amortering). Låneskydd vid två låntagare: 7 % av månadsbeloppet (ränta och amortering) per försäkrad.

Medlemslån

Ränta: 2,95 – 8,95 %. Räntan är individuell och bestäms efter kreditprövning. Förutsätter medlemskap i Hyresgästföreningen eller M Sverige. 

Effektiv ränta: 4,07 % för annuitetslån, 175 000 kr, 10 år, uppl.avg. 395 kr, aviavgift 0 kr/mån. Aviavgift per post 35kr/mån. Rörlig årsränta 3,95 %.

Låneskydd: 8,5 % av månadsbeloppet (ränta och amortering). Låneskydd vid två låntagare: 7 % av månadsbeloppet (ränta och amortering) per försäkrad.

Kontakta oss

Vår kundservice har öppet helgfria vardagar, kl. 08.00-17.00.

Ring oss: 040-205 600

Skriv till oss: [email protected]