Lånekoll

Lånekoll – för dig som gillar att ha koll

Att ta ett beslut, speciellt ett som påverkar din privatekonomi kan kännas jobbigt i magen. Framför allt om du inte kan jämföra ditt erbjudande mot andra banker eller mot vad grannen betalar. 

På Lånekoll har de datan och kunskapen för att se hur ett schysst erbjudande ser ut. Tack vare det har de gett bra villkor och magkänsla till tusentals kunder. 

Bli en av dom – skaffa Lånekoll!

Med Lånekoll kan du scanna av över 30 erbjudanden på under 60 sekunder och sen välja det bästa för dig. Alltid kostnadsfritt och aldrig bindande.

  • Privatlån upp till 600 000 kr
  • Lånekoll samarbetar med över 30 banker och kreditinstitut
  • Klart på en minut
  • En kreditupplysning 

Information om Lånekoll

Lånebelopp: 20 000 kr - 600 000 kr

Ränta: 2,90% - 29,33%

Uppläggningsavgift:

Antal kreditgivare: 30 st

Vad är privatlån?

Privatlån, även kallat blancolån, är ett lån utan säkerhet, vilket innebär att du kan låna pengar utan säkerhet. Tidigare användes benämningen blancolån, men idag är det mer populärt att dessa typer av lån utan säkerhet refereras till privatlån. Ofta används lån utan säkerhet för konsumtion, samla lån och konsolidera tidigare lån eller skulder. Dessa lån kan också användas till att betala ett större inköp som en bil, båt, bröllop, renovering eller finansiera en utbildning.

Storbankerna marknadsför ofta privatlån under medlemslån, enkla lånet, fritidslån eller billiga privatlån. Banklån har vanligtvis lägst ränta jämfört med kreditkort, vilket gör dessa betydligt mer förmånliga.

Räntorna för lån utan säkerhet sätts individuellt och baseras på personliga förutsättningar och bankernas riskbedömning. Att samla dina lån hos en bank blir ofta billigare och hjälper dig att spara mycket pengar. De hjälper dig att omförhandla, upphandla eller jämföra dina blancolån och privatlån för att hitta billigaste lånet.

Hur kan Lånekoll hjälpa dig med ditt privatlån?

Lånekoll är en kostnadsfri jämförelsetjänst för dig som vill hitta ett billigt eller billigare lån med låg ränta. Lånekoll ger dig möjlighet att upphandla banklån direkt från din dator, mobil eller surfplatta och majoriteten av kreditgivarna betalar ut direkt till kontot inom 24 timmar.

Signering av skuldebrev sker per post, eller med e-legitimation såsom Bank-ID eller Mobilt Bank-ID. Låna 100 000 kr med låneförmedlare är en snabb och billig lösning.

Att göra en jämförelse hos en låneförmedlare som Lånekoll och upphandla konsumtionslån eller blancolån ger dig möjlighet att hitta marknadens lägsta räntor och nå en billigare månadskostnad så att pengar kan sparas eller användas till annat. Överlag så är det lättillgängligt idag att låna 100 000 kr, 150 000 kr, 350 000 kr eller 600 000 via en låneförmedlare på internet eller telefon.

Gör en ansökan direkt för att se vilken ränta som du kan få på ditt privatlån och blancolån. De arbetar med upp till 30 banker och kreditinstitut vilket ger dig möjlighet att få lägst ränta efter dina förutsättningar. De har till och med banker som accepterar om man har betalningsanmärkning eller en aktuell skuld hos Kronofogden. Ansök direkt för att se vilket villkor du kan få, jämförelsen är alltid kostnadsfri, en billig lösning att upphandla lån.

Hur kan du använda ett privatlån?

Kanske ska du köpa en ny bil, köpa en båt eller renovera hemmet och vill hitta det bästa lånet? Eller är du kanske i behov av extra pengar då något oväntat inträffat? Då kan ett lån vara lösningen.

Använd ditt lån för att samla och konsolidera skulder, ta ett nytt lån, täck gamla räkningar, eller gör några förbättringar i hemmet? Ett konsumtionslån är ett lån utan säkerhet och kan därför användas till i princip vad som helst. Lånet kan användas för att göra mindre inköp för några tusenlappar precis som att finansiera ett bostadsköp eller bilköp.

Syftet med ett privatlån

Ibland kan det även dyka upp intressanta investeringsmöjligheter som inte har med bolånet att göra. Då är ett lån utan säkerhet ett snabbt och smidigt alternativ för att kunna investera utan att behöva spara ihop till hela beloppet. Privatlån har blivit allt vanligare vid bostadsköp om man t.ex. inte har hela kontantinsatsen eller vill låna för att renovera lägenheten.

När man lånar uppger man syftet till lånet för att banken ska kunna bedöma vad lånet ska användas till. Den vanligaste orsaken för att låna pengar, dvs. syftet för ett privatlån är ett bilköp eller en renovering vilket ofta kräver ett lite större lån. Andra saker som kräver lite större banklån är lån till bostad, lån till företag, lån till investering, lån till bröllop, lån till båt. Men det är även många som lånar till semester, möbler, tandläkare, operation, studier, vitvaror m.m. Lånekoll har alltid målet att hitta det billigaste privatlånet eller blancolånet till dig oavsett syfte.

Lånekoll erbjuder lån utan säkerhet upp till 600 000 kr och det är sällan privatpersoner har detta liggande på ett bankkonto med 0 % i ränta. Istället för att sälja av aktier och behöva betala avkastningsskatt eller missa eventuella kursuppgångar så kan ett lån vara lösningen. Detta blir extra relevant idag när räntan är så pass billig. Lånekoll erbjuder räntor ända ner till 2,90% på lån utan säkerhet. Värt att tänka på när det kommer till investeringar är att man gör en kalkyl för att väga risken mot möjligheten och att låna till att investera är en större risk i och med att man kan komma att förlora hela insatsen. Lånekoll ger ingen rådgivning kring investeringar.

Jämför privatlån och blancolån

Många använder Lånekolls jämförelse som är kostnadsfri för att räkna på hur mycket de kan spara på att samla sina lån hos en bank istället för hos flera banker, ett s.k. omläggningslån. Snittsumman för ett omläggningslån när man samlar upp flera lån hos olika aktörer är oftast lite större. Lån som man samlar ihop kan vara lån man tagit i samband med köp av TV, dyrare julklappar, bil, bilreservdelar, båt eller dyrare kapitalvaror.

Ibland kan dessa lån vara amorteringsfria det första året och se förhållandevis billiga ut. De effektiva räntorna inklusive aviavgifter kan dock vara höga. Det är genom att samla ihop dessa lån som man snabbt sparar pengar. Lån utan säkerhet s.k. blancolån går oftast under samlingsnamnet konsumentlån, konsumtionslån, konsumtionskrediter eller konsumentkrediter.

Kreditinformation om privatlån

Lånebelopp20 000 – 600 000 kr
Återbetalningstid1 – 20 år
Räntesats2,90 – 29,33 %

Hos Lånekoll får du en individuell ränta som bestäms utifrån dina inkomster och utgifter, din kredithistorik samt övriga lån.

Vad krävs för att ansöka om privatlån hos Lånekoll?

För att bli beviljad ett privatlån hos Lånekoll skall du vara minst 18 år gammal och ha en inkomst om minst 110 000 kr per år eller 10 000 kr i månaden. Du behöver även vara folkbokförd i Sverige.

  • Inga betalningsanmärkningar
  • Folkbokförd i Sverige
  • Inkomst på minst 120 000 kr/år
  • 18 år eller äldre

Hur lång tid tar det att få svar på din ansökan?

Vissa av Lånekolls samarbetspartners svarar dig inom några minuter på mina sidor. Du får du svar från majoriteten av Lånekolls samarbetspartners inom 24 timmar.

Behöver jag amortera på mitt privatlån?

Ett privatlån amorteras enligt vald återbetalningsplan. Du kan välja återbetalningstid från 1 till 20 år vilket påverkar din månadskostnad.

Hur kan jag få lägre räntekostnader på mitt privatlån?

Lånekoll samarbetar med flera banker och skapar en upphandling där bankerna konkurrerar om dig som kund. Detta resulterar ofta i bättre villkor för dig som kund.

Kundtjänst

E-post: [email protected]

Telefon: 0770 – 221 222

Adress: Lånekoll, Narvavägen 12, 115 22 Stockholm