Lånemarknad

Lånemarknad hjälper dig med lån

Lånemarknad marknadsför Advisas tjänst – en digital jämförelsetjänst för privatlån. Tjänsten är gratis för privatpersoner eftersom det är bankerna och andra långivare som står för kostnaden.

Lånemarknad.se drivs av dess ägare Advisa AB och med Lånemarknad.se vill de testa nya grepp kring användarupplevelse med målet att lyckas bemöta sina kunders frågor och lånebehov på bästa möjliga sätt. 

Advisa AB bildades 2011 med målet att hjälpa privatpersoner sänka kostnaden för sina lån. 

Lånemarknad har sett att många av oss betalar mycket mer än vad man borde för sina lån. Det beror till stor del på att få vet om att de kan ersätta sina lån eller tycker att det är omständigt att göra det. Genom enkla och säkra lösningar gör de det möjligt för alla att snabbt byta ut eller omförhandla befintliga lån.

Lånemarknad vill ständigt bli bättre och därför vill jag veta vad just du tycker. Oavsett om det gäller din upplevelse eller specifika tips på hur deras tjänst kan bli enklare tar vi tacksamt emot din feedback.

Ränteexempel: *Räntan är rörlig och sätts individuellt. För ett annuitetslån på 100 000 kr med 12 års löptid, nominell ränta 6.9 % och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir den effektiva räntan 7.12 %. Totalt belopp att betala: 147 320 kr. Månadskostnad: 1023 kr fördelat på 144 betalningstillfällen. Uppdaterat 2020-09-21. Din ansökan kommer att skickas till de kreditgivare som bäst matchar din profil.

Information om

Lånebelopp: 5 000 - 600 000 kr

Ränta: 2,95 - 26,05 %

Uppläggningsavgift:

Antal kreditgivare: 40 st

Jämför alltid innan du tar lån

Lånemarknad är ingen bank. Tvärtom står de på konsumentens sida när du vill ansöka om lån genom att låta dig jämföra långivarnas erbjudanden. När du får ett bud från en kreditgivare så är det just ett lånelöfte. Du kan alltså förutsättningslöst jämföra långivare när du ska ta ett nytt lån eller kan förbättra dina nuvarande villkor. 

Lånemarknad kan hjälpa dig att sänka dina kostnader genom att sänka räntan på ett befintligt lån eller samla ihop flera lån och krediter. Du kan även förlänga återbetalningstiden på ett befintligt lån för att få ner din månadskostnad.

Du kan låna upp till 600 000 kr. En långivare gör en bedömning av hur mycket du får låna baserat på flera aspekter. För att öka dina chanser att bli beviljad lån hjälper det exempelvis om du har en medsökande eller har fast inkomst från tillsvidareanställning, pension eller eget företagande. Vill du låna ett större belopp så kräver långivarna alltid att du har en högre inkomst desto större belopp du vill låna.

Lånemarknad har genom sitt samarbete med UC tagit fram en lösning där deras långivare får dela på samma kreditupplysning. Samtidigt så görs en lånejämförelse mellan långivarna vilket leder till en prispress på de erbjudanden man får. 

När du hittar ett lån med villkor som passar dig så får den långivaren en ny glad kund. Långivaren betalar då oss en engångsersättning istället för den marknadsföringskostnad den vanligtvis har. Deras rådgivare hjälper dig därför kostnadsfritt att hitta det lån som passar dig bäst.

Ska jag ha en medsökande på min låneansökan?

Om ni är två personer som delar på ansvaret så ökar det möjligheten att ni får beloppet beviljat och att ni får bra lånevillkor. Det beror på att bankerna ser det som dubbel säkerhet när ni är två sökande. Dock är det viktigt att din medsökande har en stabil och bra ekonomi för att öka chanserna till bra lånevillkor. Ju högre belopp du vill låna, desto bättre är det att ha en medsökande i din låneansökan.

Vad får jag för ränta?

Räntan på ett privatlån sätts alltid individuellt efter dina förutsättningar. Lånemarknad.se hjälper dig därför att optimera din låneansökan och skickar den till flera banker och andra långivare samtidigt för att säkerställa att du får så många och låga ränte-erbjudanden som möjligt.

Den nominella räntan är den rörliga räntan som man betalar för sitt lån. Effektiv ränta är totala räntekostnaden av den nominella räntan inklusive tillägg som exempelvis uppläggningsavgifter och aviavgifter.

Återbetalning med annuitet eller rak amortering?

Vid ett annuitetslån betalar du alltid samma månadsbelopp. Det innebär att allt eftersom skulden minskar, så ökar andelen du amorterar på lånet. Rak amortering innebär att du amorterar samma belopp varje månad, utöver det tillkommer räntekostnaden som minskar i relation till den återstående krediten.

Vad krävs för att låna genom er?

För att jämföra lån behöver du:

  • Ha fyllt 18 år
  • Ha en inkomst på minst 10 000 kr/månad från anställning eller pension
  • Ej ha skuldsaldo hos Kronofogden
  • Återbetalningstid mellan 1 och 18 år
  • låna upp till 600 000 kr

Lånemarknad.se söker ditt lån hos flera långivare

Genom Lånemarknad.se kan du få flera förslag från de 40 långivare som de samarbetar med. Efter att du skickat in din ansökan visas alla din svar direkt på skärmen. Till sist är det bara att välja det som passar dig bäst. De samarbetar med: Swedbank, SEB, ICA-Banken, IKANO Bank, MedMera Bank, Forex, Bank Norwegian, Marginalen Bank, Resurs Bank, Santander Consumer Bank, Nordnet Bank, Collector, re:member, SevenDay Bank, BlueStep, Komplett Bank, SVEA Ekonomi, Instabank, Credento, Konsumentkredit, Brocc, Lendify, Fellow Finance, Nystart Finans, Wasa Kredit, Avida, BYAX, Credway, Credigo, Balanzia, Aasa Kredit, Lån & Spar Bank, MoneyGo, Cashbuddy, Moank, Monobank, Nordax och EuroloanV.

Lånemarknad.se marknadsför Advisas tjänst, en kostnadsfri jämförelsetjänst av privatlån hos upp till 40 långivare. En ansökan genom Lånemarknad.se hanteras av Advisa.

Kontakta oss

Ring eller mejla Advisa om du vill ha hjälp med din låneansökan eller för information i pågående ärende.

Telefon: 0770 – 17 50 50

E-post: [email protected]

Ordinarie öppettider:

  • Måndag – Torsdag 9:00 – 20:30 
  • Fredag 09:00 – 17:00 
  • Lördag 14:00 – 18:00 
  • Söndag 14:00 – 18:00