Likvidum

Likvidum hjälper dig att låna smart och billigt

Likvidum är en oberoende låneförmedlare med fokus på privatlån. Vår verksamhet bygger på att jämföra långivarnas villkor, så att de kan hitta det billigaste möjliga lånet. Helt utan kostnad för dig som kund. Utöver det hjälper vi våra  kunder att lägga om och samla sina befintliga lån och att sänka sina lånekostnader. Sedan starten 2015 har vi hjälpt mer än 100 000 svenskar att låna billigare.

Information om Likvidum

Lånebelopp: 10 000 - 600 000 kr

Ränta: 2,99 - 29,27%

Uppläggningsavgift:

Antal kreditgivare: 22 st

Vad gör Likvidum

Hundratusentals svenskar betalar idag ovetandes för mycket för sina lån i onödan. I de flesta fall finns det tusentals kronor att spara i form av sänkta ränte- och månadsutgifter genom att lägga om lånen eller samla dem i ett omstartslån.

Likvidum erbjuder en kostnadsfri tjänst där vi konkurrensutsätter ledande långivare på den svenska marknaden för att kunna erbjuda bästa möjliga lånevillkor till dig som kund. Likvidum erbjuder alltid dig som kund kostnadsfri hjälp och rådgivning och står alltid till tjänst för att ge bästa möjliga service. Kontakta oss idag så hjälper vi dig! Som kund hos oss kan du alltid känna dig trygg och säker. Likvidum står under finansinspektionens tillsyn och arbetar med de senaste identifierings och säkerhetslösningarna som exempelvis bankID och SSL certifikat. 

Likvidum ingår i samma koncern som Calculate Group Sverige AB. Calculate arbetar med företagsvärdering.

Låna pengar med låg ränta

– Lån utan säkerhet med schyssta villkor: Jämför långivarnas räntor kostnadsfritt

Behöver du låna pengar? Välj inte första bästa lån. Jämför bankernas räntor först och välj det billigaste lånet istället. När du lånar pengar är räntan viktig. Det är räntan som avgör vad lånet kostar. Hos oss kan du jämföra låneräntor hos många olika långivare. Tjänsten är helt gratis och vi tar bara en UC. Ett smartare sätt att låna pengar. 

 • Låna från 10 000 kr till 600 000 kr
 • Jämför bankernas ränta gratis
 • Endast en kreditupplysning 
 • Ränteintervall 2,99 - 29,27%

Låna pengar utan säkerhet

Låna pengar – det enkla sättet. Vi tycker att det ska vara enkelt att låna pengar. Att låna pengar är alltid stort beslut som påverkar din ekonomi oavsett hur mycket du lånar.

Därför är det viktigt att processen är transparent, lätt att förstå och framför allt att du har goda valmöjligheter och chanser att låna pengar till schyssta villkor. Ett lån är på sätt och vis som vilken en annan produkt som helst. Det finns bra och det finns dåliga lån. Vissa är billiga. Andra är riktigt dyra.

Ett lån kommer med villkor och det är inte säkert att de passar just dig. Därför är det viktigt att  välja ett lån som passar dig och dina personliga ekonomiska omständigheter.

Om du beslutar dig för att låna ett större summa pengar kommer det påverka din ekonomi under en längre tid. Du kommer förmodligen att betala av på lånet under en längre tid

Alldeles oavsett om du lånar 50 000 kr eller du lånar 500 000 kr är det viktigt att inte bara välja ett lån utan att välja rätt lån. På ett privatlån sätts räntan nämligen individuellt på den sökande. Olika banker gör också olika bedömningar. Det betyder att räntan du får betala kan skilja sig åt kraftigt mellan olika banker för precis samma belopp.

Du vill självklart ha så bra villkor som möjligt när du lånar pengar. Så låg ränta som möjligt. Inga onödiga eller dolda avgifter. En återbetalningstakt som passar dig. Men hur vet man vem som har det bästa lånet? Jo, genom att jämföra dem i förväg. Vi på Likvidum har samlat ett urval av Sveriges främsta banker och långivare.

Hos oss kan du snabbt och enkelt jämföra räntor och andra villkor hos ett stort antal långivare innan bestämmer dig. Låna alltifrån 10 000 kr upp till 600 000 kr.  Det gör att du enkelt kan se vem som erbjuder bäst ränta och hitta billigaste lånet. Det är helt gratis och inte bindande. Ett smartare sätt att låna pengar helt enkelt.

Så går det till att låna pengar

Att låna pengar eller att bara jämföra olika banker och långivare är enkelt. Det räcker med en ansökan som max tar ett par minuter. Sen får du svar från alla långivare som kan låna ut pengar till dig.

Svaren innehåller allt du behöver veta om varje lån. Här står vilken ränta du får hos varje långivare. Till exempel vad den effektiva årsräntan (alla kostnader för lånet uttryckt i procent), om några avgifter tillkommer och självklart vad lånet kommer att kosta.

Både den totala kostnaden och hur mycket du behöver betala varje månad. Du kan nu enkelt jämföra de olika lånen och ser svart på vitt vilken bank eller långivare som kan erbjuda det bästa lånet med lägsta räntan.

Det är självklart helt gratis att ansöka om att låna pengar hos oss och din ansökan är inte heller bindande. Ett smidigt sätt att låna pengar som ger dig stora valmöjligheter och goda chanser att hitta ett riktigt bra lån med låg ränta. Processen från ansökan till att pengarna betalas ut tar i de flesta fall några bankdagar.

I regel har du de första svaren från bankerna inom några minuter. Vi rekommenderar dock att du väntar upp till ett dygn innan du bestämmer dig för ett specifikt lån. Vissa banker tar lite längre tid på sig och det kan dröja upp till 24 timmar innan alla svar har inkommit.

Så går det till att låna pengar hos Likvidum:

 • Välj belopp du vill låna i formuläret högst upp på hemsidan
 • Välj återbetalningstid 1 till 15 år
 • Fyll i din personuppgifter
 • Signera ansökan med BankID
 • Din ansökan skickas till bankerna
 • Inom kort får du svar från bankerna
 • Välj det bästa lånet (oftast det med lägst effektiv ränta)
 • Signera låneavtalet med BankID
 • Pengarna betalas ut till konto inom några dagar

Krav för att låna pengar

Vår målsättning är göra det så enkelt som möjligt att låna pengar för så många som möjligt. Framför allt vill vi hjälpa dig att få bra villkor och så låg ränta som möjligt på ditt lån. Det är därför vi samarbetar med många banker och långivare och ständigt arbetar för att ge dig ännu fler valmöjligheter.

Hos oss kan alla ansöka om att låna pengar, samla lån eller lägga om befintliga lån till bättre ränta, så länge du uppfyller våra grundkrav. För att vi ska behandla din ansökan om att låna pengar ska du vara minst 18 år gammal och ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor.

Inkomsten kan vara i form av lön från arbete eller pension. Du ska också ha varit folkbokförd i Sverige sedan minst ett år tillbaka och vara fri från skulder hos Kronofogden. Att du haft skuldkonto hos Kronofogden är inget problem så länge skulderna är helt betalda sedan minst sex månader.

Krav för att låna pengar

 • Minst 18 år
 • Folkbokförd i Sverige
 • Månadsinkomst på minst 10 000 kr
 • Inga skulder hos Kronofogden

Vad behöver du låna pengar till?

Hos oss på Likvidum kan du låna pengar till precis vad du vill. Du bestämmer själv vad du vill göra med pengar du lånar, oavsett om lånet är på 10 000 kronor eller 600 000 kr. Vårt jobb är att hjälpa dig att hitta ett bra erbjudande som möjligt så att du kan låna pengar till så låg ränta som möjligt.

I grund och botten är de lån vi förmedlar genomgående lån utan säkerhet. Det innebär att lånen inte är knutna till en specifik vara eller ett särskilt ändamål som exempelvis de flesta bolån är. Du är alltså fri att använda pengarna till vad du vill. Om du vill kan vi hjälpa dig att lösa gamla lån, samla dyra lån och krediter i ett större lån eller bara att skaffa det billigaste och bästa privatlånet.

Dina ekonomiska förutsättningar avgör hur mycket pengar du kan låna

Hos oss kan vem som helst som uppfyller våra grundkrav ansöka om att låna pengar. Men till syvende och sist är det alltid bankerna själva som avgör hur mycket pengar du kan låna. Bankerna gör alltid en kreditprövning på varje sökande där de tittar på saker som betalningsförmåga, ekonomisk historik, inkomster, livssituation och mycket annat.

Har du en bra inkomst, fast anställning och skött dina ekonomiska åtaganden tidigare bör du inte ha några problem att låna det belopp du vill ha.

Har du betalningsanmärkningar kan det bli svårare att låna pengar och du kan sannolikt inte låna lika mycket pengar som en person utan dem kan. Betalningsanmärkningar minskar också dina valmöjligheter.

Det är möjligt att låna pengar även om du har betalningsanmärkningar men det är långt ifrån alla banker som accepterar det. I dagsläget kan du maximalt låna 200 000 kronor om du har betalningsanmärkningar.

Att du har en låg inkomst eller av andra anledningar har låg kreditvärdighet behöver absolut inte betyda att det är omöjligt att låna pengar. Olika banker gör som tidigare nämnt olika bedömningar och vissa är mer tillåtande än andra.

Eftersom vi samarbetar med många olika banker har du goda möjligheter att låna pengar till bra villkor även om din ekonomi inte är bästa skick.

Kom ihåg att du alltid kan förbättra dina chanser att låna pengar till en bra ränta genom att söka tillsammans med en annan person, en medsökande. Ni är då två som delar på betalningsansvaret för lånet och era inkomster räknas ihop.

Något som gör det betydligt enklare att klara bankernas krav och du kan i de flesta fall låna mer pengar än vad du skulle kunna på egen hand.

En medsökande innebär också att risken för att banken inte får tillbaka pengar du lånar blir mindre. De flesta banker kan därför erbjuda en bättre ränta i gengäld om du har en medsökande på lånet. Därför kan det vara klokt att ha en medsökande när du ansöker om att låna pengar även om klarar grundkraven på egen hand.

Vad blir räntan när jag lånar pengar? 

Räntan på lån som förmedlas genom Likvidum ligger idag på 2,95% – 18,95%. Den högsta möjliga effektiva räntan du kan få är idag 29,3% (2019-08-01). Räntan på just ditt lån beror vilken typ av lån du väljer, lånebelopp och dina individuella ekonomiska förutsättningar. 

Räkneexempel:

Annuitetslån på 200 000 kr över 9 år, nominell ränta 5,3% och 0 kr i uppläggnings-/aviavgift blir effektiv ränta 5,43%. Totalkostnad: 251 911 kr eller 2 333 kr/månad fördelat på 9 år.

Likvidums samarbetspartners

Likvidum samarbetar med flera av Sveriges främsta långivare. Vi är måna om att ge våra kunder så mycket valfrihet som möjligt. Därför jobbar vi kontinuerligt för att utöka vårt fält av samarbetspartners.

 • Avida Finans
 • Brocc
 • Collector bank
 • Credento
 • Tando Lån
 • Ikano Bank
 • Konsumentkredit
 • Lendify
 • Lån & Spar Bank
 • Marginalen Bank
 • MedMera bank (COOP)
 • MoneyGo
 • Nordax bank
 • Nordnet Bank
 • Nystart Finans
 • Santander Consumer Bank
 • Sevenday Bank
 • Tando Lån

Kundservice

Telefon: 08-121 314 71

E-post: [email protected]

Adress: Arenavägen 27, 121 77 Johanneshov