Matchbanker

Om Matchbanker

På grund av den ökade konkurrensen och det stora utbudet på online lånemarknaden, har det blivit nästan omöjligt för kunder att få en total överblick över de bästa lånealternativen på marknaden.

Med detta i åtanke har Matchbanker gjort det till sin mission att göra den online lånemarknaden mera transparent. Därmed gör de det lättare för kunderna att hitta ett lån som matchar deras behov och mål.

På Matchbanker vet de att det inte finns en universal lånelösning för alla. Därför har de skapat ett unikt system, där de kan anpassa lånelistan så att den bara visar de lån som är relevanta för dig.

Information om Matchbanker

Lånebelopp: 1 000 - 600 000 kr

Ränta: 2,95 - 47,64%

Uppläggningsavgift:

Antal kreditgivare: 10 st

Vad är Matchbanker?

Matchbanker är en jämförelsetjänst online för finansiella produkter och har flera års erfarenhet inom den finansiella marknaden. För att kunna få en personlig lånelista, ska kunderna fylla i ett litet formulär med följande upplysningar:

 • Hur mycket pengar du vill låna
 • Din kontakt information

Baserat på denna information, ger Matchbanker dig en lånelista som matchar din situation och dina behov och som du med stor sannolikhet blir godkänd till.

Detta betyder att du bara behöver välja mellan de lån som är relevanta för dig och inte fundera på de lån som inte lever upp till dina krav, eller som du inte kan bli godkänd till. När de låter dig jämföra lån baserat på ränta och effektiv ränta, kan du dessutom spara pengar på månads räntor. Deras lista gör det nämligen enkelt att se den totala kostnaden för ett specifikt lån.

Därför kan du lita på Matchbanker

Matchbanker finns för närvarande i 13 länder: Sverige, Danmark, Norge, Spanien, Polen, Finland, Rumänien, Tjeckien, Kroatien, Tyskland, Frankrike, Portugal och Mexiko.

Den enda anledningen till att de har kunnat expandera deras märke såhär brett, är på grund av den succé de har haft med sina tidiga marknader. Anledningen till att de fått så stor succé, är på grund av deras förmåga att möta kundernas behov.

På Matchbanker strävar de konstant efter att förstå vad deras kunder vill ha, för att kunna ge kunderna den bästa möjliga servicen. Nöjda kunder är nyckeln till att få en verksamhet igång. 

Vilka är Matchbanker?

Matchbanker ägs och drivs av Lead Supply A/S, som delvis ägs av North Media som är ett börsnoterat bolag på Köpenhamns Börsmarknad. Lead Supply grundades i 2014 och har sedan dess expanderat snabbt.

”Vår misson är klar: Vi vill bli marknadsledande i Europa inom vår bransch.”

Matchbanker

Teamet bakom Matchbanker består av flera engagerade medarbetare, som är dedikerade och vill att deras kunder hittar det de letar efter när de besöker Matchbanker. De driver sin verksamhet från sitt kontor i Aarhus, Danmark, närmare bestämt på Kystvejen 37B.

Så hittar du lån hos Matchbanker

Matchbanker är din personliga jämförelsetjänst av online lån. Här på sidan kan du jämföra olika typer av lån och välja den långivare som tilltalar dig mest. Syftet med Matchbanker är att ge dig en överblick över den svenska lånemarknaden på några få minuter.

Du kan inte låna pengar direkt av Matchbanker – det är inte heller Matchbankers uppgift att avgöra om du kan bli godkänd till ett lån eller inte. Det gör respektive långivare. Så snart du har fyllt i dina uppgifter på sidan får du inom några sekunder en översikt presenterad med alla de aktuella lån på marknaden, som du kan ansöka om redan idag.

Utifrån det stora utbudet av lån som jag ger dig här på sidan, kan du fritt välja det lån som passar bäst till dina behov. När du klickar på en långivare som du är intresserad av, blir du skickad vidare till långivarens egen hemsida och där kan du ansöka om lånet.

Låna pengar snabbt

Om du står i en situation där du behöver låna pengar snabbt, är det några saker du ska tänka på.

Många långivare som erbjuder snabblån och SMS lån, har snabba handläggningstider. Det betyder att du oftast får ett preliminärt besked om lånet är beviljat eller inte, direkt när du ansöker. Har långivaren också en snabb utbetalning kan du ha pengarna redan samma dag. Har du samma bank som långivaren, kan du många gånger ha pengarna redan inom någon timme på vardagar. Vissa långivare erbjuder också helgutbetalningar.

Via långivarnas hemsida kan du ansöka om lån dygnet runt. Du kan alltså göra din ansökan när det passar dig bäst och behöver inte vänta på långivarens öppettider. De behandlar din ansökan så snart de öppnar och du kan ha pengarna på kontot samma dag som ansökan blir godkänd. 

För att kunna låna pengar snabbt ska du också ha ett BankID eller en E-legitimation. Det underlättar processen, eftersom du kan signera låneavtalet direkt via din dator eller smartphone.

Låna pengar online

Att låna pengar online har idag blivit väldigt enkelt och smidigt. Innan du ansöker kan du jämföra räntor, villkor och andra viktiga uppgifter. Dessutom kan du ansöka om flera lån samtidigt.

 • Bra översikt över många långivare
 • Enkelt att ansöka
 • Pengarna snabbt på kontot
 • Stor konkurrens bland långivarna – Det innebär bra ränta och bra villkor för dig
 • Du kan ofta använda pengarna till precis vad du vill
 • Du hittar bra erbjudanden som förstagångskund hos många långivare 

Dock bör du vara uppmärksam på att räntan ofta är något högre hos mindre långivare än hos de större bankerna. Detta beror på att de ofta kräver mindre säkerhet av dig som låntagare, vilket innebär att de måste kompensera med en något högre ränta.

Låna pengar direkt

Är du på jakt efter långivare där du kan låna pengar och få dem direkt på kontot, är det några saker som är viktiga att tänka på.

För det första, ska du se till att ha ett BankID eller en E-legitimation. Det gör att din process blir snabbare, eftersom du inte behöver vänta på att få låneavtalet hemskickat med posten.

Det finns en del långivare som idag har specialiserat sig på direkt utbetalning. Oftast kan du ha pengarna på kontot direkt efter några minuter.

Vill du låna pengar direkt, ska du hitta en långivare som har: 

 • Snabb handläggningstid
 • Direkt utbetalning
 • Samma bank som dig

Låna pengar med låg ränta

Idag finns det många långivare där du kan låna pengar med låg ränta.

Generellt sett, är det lite större lån som har lägre ränta än t.ex. snabblån med mindre belopp. Dock går det att hitta långivare som erbjuder en låg ränta också på lån med små belopp.

Räntan varierar mellan olika långivare, men oftast sätts den individuellt. Det betyder att långivaren bedömer din kreditvärdighet när du ansöker om lånet. Har du en hög kreditvärdighet får du oftast en lägre ränta.

Så här går det till:

 1. Långivaren undersöker din ansökan och värderar hur stor risk det är att låna ut pengar till dig.
 2. Du får en ränta som passar din ekonomi och som motsvarar risken för dem att låna ut pengar till dig.

Ju bättre ekonomi du har, ju lägre ränta får du.

Låna pengar utan ränta

Tro det eller ej, det går faktiskt att låna pengar utan ränta. Vissa långivare har specialerbjudanden till dig som ny låntagare, där du kan låna pengar räntefritt i en viss period. Det kan exempelvis vara 14 dagar upp till 2 månader.

Andra långivare erbjuder helt räntefria lån. Dock brukar dessa lån komma med en högre avgift istället. Så hittar du en långivare där du kan låna pengar utan ränta, kom ihåg att titta på de andra avgifterna.

Låna pengar utan inkomst

Funderar du på att ta ett lån, men har ingen fast inkomst? Det behöver inte vara ett problem. Har du timanställning, får studiemedel, är frilansare eller egenföretagare, kan du ändå få lån hos många långivare.

Många långivare har färre och lägre krav än din bank har. De tittar på din ekonomiska situation och din kreditvärdighet och bedömer därefter om de vill bevilja dig ett lån eller inte. Menar de att du har en någon form av inkomst som gör att du har råd att betala av lånet varje månad, beviljar de gärna lånet.

Olika typer av smålån

Det finns flera typer av lån och du bör överväga vilket lån som passar dig och din situation bäst, innan du ansöker om ett lån. Beroende på vad du ska låna till, hur mycket du behöver låna och hur din ekonomiska situation ser ut finns det olika typer av lån som kan passa dig.

Står du i en situation där du behöver en liten summa pengar och är säker på att du kan betala av lånet snabbt igen? Då kan du med fördel ta ett SMS lån eller ett snabblån. Det passar alltså bra för dig som behöver lite pengar för att få ekonomin till att löpa runt, intill nästa lön kommer. Det finns många långivare som ger förstagångskunder bra erbjudanden, såsom att du kan låna räntefritt i 30 dagar.

Det finns några saker du bör kolla, innan du tar ett SMS lån eller andra små lån:

 1. Kolla alltid om andra avgifter tillkommer. Uppläggningsavgift och aviavgift är exempel på kostnader som kan tillkomma.
 2. Var noga med att läsa igenom villkoren. Så du vet vad som gäller om du till exempel inte kan betala av lånet i tid.
 3. Låna inte mer pengar än du behöver. Det kostar alltid att låna och ju större summan är, desto svårare är det att betala tillbaka lånet.

Det finns också många snabblångivare som erbjuder gratis lån i 14 eller 30 dagar.

Typiska egenskaper för snabblån:

 • Belopp: 10 000 – 60 000 kronor
 • Löptid: 1 månad – 10 år
 • Svar på låneansökan direkt
 • Pengarna på kontot snabbt

Kontakta Matchbanker

Matchbanker är ingen långivare utan en jämförelsesida. Därför kan de inte svara på några frågor om de specifika lånen. Om du har en fråga om ett lån, ber behöver du kontakta långivaren som erbjuder lånet.