Ferratum

Ferratum

Ferratum Group är en internationell leverantör av mobila banktjänster och utlåning till konsumenter och små och medelstora företag. Ferratum grundades 2005 med huvudkontor i Helsingfors, och har därefter snabbt expanderat till 25 länder i Europa, Afrika, Syd- och Nordamerika samt Asien-Stillahavsregionen.

Som pionjär inom digital och mobil finansiell teknik, ligger Ferratum i framkant i utvecklingen av digitala banker. Ferratums mobilbank, lanserad 2016, är en innovativ plattform för mobila banktjänster som erbjuder en rad produkter, inklusive betalningar och överföringar i realtid – allt i en enda app. Den är för närvarande tillgänglig på fem europeiska marknader. Ferratum har mer än två miljoner aktiva och befintliga kunder.

Information om Ferratum

Lånebelopp: 1 000 kr - 45 000 kr

Ränta: 39,6%

Uppläggningsavgift:

Antal kreditgivare: st

Ferratums erbjudande

Ett privatlån ger dig möjligheten att snabbt förverkliga dina drömmar, planer och idéer. Hos oss kan du låna upp till 300 000 kr utan varken säkerhet eller borgensman. Ferratum vill att så många som möjligt ska kunna låna pengar till det som gör livet bättre och lättare. Ferratum ser bortanför betalningsanmärkningar. De vill hjälpa dig även när andra säger nej. Få ditt lån samma dag! 

Med sina avancerade system kan Ferratum fatta ett beslut inom några minuter på din ansökan. 98 % av alla med bra kredithistorik blir godkända för ett lån och utbetalningar sker direkt och alla dagar i veckan. Du bestämmer helt själv vad du vill låna pengar till. Du kan söka om lån via mobil, dator eller surfplatta. Du ansöker enkelt genom att fylla i ansökningsformuläret via hemsidan. De tar även hänsyn till faktorer som ålder, inkomst och personliga förhållanden innan en kund tar ett lån.

Grundkrav hos Ferratum

För att kunna ansöka om ett lån hos Ferratum måste man vara 21 år, ha en deklarerad inkomst, vara folkbokförd i Sverige och inte ha några skulder hos Kronofogden, men betalningsanmärkningar går bra. Ferratum tar ingen kreditupplysning via UC, det är Creditsafe som står för det, vilket innebär att det är enklare att få en ansökan beviljad.

  • Åldersgräns på 21 år
  • Deklarerad inkomst
  • Inget skuldsaldo hos Kronofogden
  • Folkbokförd i Sverige

Sms-lån

Ferratum var först i Europa med att lansera sms-lån på marknaden och har, sedan starten år 2005, hjälpt över två miljoner kunder.

Ett sms-lån innebär: ett snabbt lån som även den med dålig kreditvärdighet kan få till priset av mycket höga räntor. Ett sms-lån från Ferratum är ett alternativ för den som behöver pengar snabbt, allt från ansökan till utbetalningen sker snabbt.

  • Lånebelopp: 1 000 kr - 45 000 kr
  • Återbetalningstiden: 1 månad upp till 2 år

Ansökan hos Ferratum 

Du ansöker via internet på www.ferratum.se genom att fylla ansökningsformuläret. Vid ansökan väljer du kreditbelopp. Identifiering sker genom BankID eller Internetbank. Lånebeslutet får du inom några minuter efter din ansökan.

Befintliga kunder loggar in på sin profil via www.ferratum.se och väljer belopp. Efter ansökan får du beslut omgående om ditt önskade lån.

Räkneexempel: 

Utnyttjad kredit om 10 000 kr i 12 månader, totalt belopp att återbetala 12 145 kr (snitt 1012 kr per månad). Effektiv årsränta: 47,64%. Kontokredit med variabel nominell årsränta på 39,60%. Övriga avgifter: Uppläggningsavgift 0 kr. Uttagsavgift 0 kr.

Vid kontouttag om 10 000 kr är 30 dagars lånekostnad 330,00 kr (dagsränta 0.1085 %) och minsta återbetalning per månad är 400 kr

Varningstriangel på hemsidan

Från och med juli 2019 måste alla högkostnadskrediter förses med en varningstriangel för att uppmärksamma konsumenter om risken med en för hög skuldsättning. Varningen är alltså endast till för att skydda dig som konsument och det är viktigt att du använder informationen på Ferratums hemsida för att se efter ifall du har råd att betala det lägsta beloppet per månad.

Kundservice

Du har möjlighet att ansöka om ett lån dygnet runt. Ferratum handlägger ditt ärende under sina öppettider vardagar mellan kl. 09.00-17.00 och helger mellan kl. 11.00-18.00

E-post: [email protected]

Tel: 020 12 30 30

Mån-Fre: 08.00 – 21.00

Lör – Sön: 11.00 – 18.00

Fakta om Ferratum

Lånebelopp: 1 000 kr - 45 000 kr

Återbetalningstid: 1 mån – 2 år

Företagsnamn: Ferratum Bank p.l.c

Adress
Ferratum Bank p.l.c.
ST Business Centre 120,
The Strand, Gzira,
GZR 1027 Malta

Reg. Nr: C- 56251. 

VAT: MT 2101–8613